NE JEDITE S NOGU: Karijera je glavni uzrok nezdrave ishrane

Istraživanja pokazuju da je najčešći uzrok nepravilne ishrane vreme koje provodimo na poslu, gde se najpre opredelimo da jedemo brzu hranu i proizvode iz pekare

Najnovije američko istraživanje otkrilo je da nas u uvođenju zdrave i uravnotežene ishrane u život najviše ometa karijera, odnosno da zbog obaveza na radnom mestu ne možemo da stignemo da pripremimo i konzumiramo zdrave obroke.

Preko 50 odsto ljudi priznaje da su previše zaposleni da bi pripremali i konzumirali zdrave obroke, pa se iz tih razloga odlučuju na kaloričniju i nezdravu brzu hranu.

Poznato je da nas savremeni način života primorava da budemo uvek u žurbi, pa se ishrana zaposlenih u najvećoj meri zasniva na sendvičima i pekarskim proizvodima, koji se jedu za radnim stolom, dok usput obavljamo druge poslove. Previše posla uzrokuje i da ljudi sve češće preskaču doručak ili ga spajaju sa ručkom, što čini trećina ljudi, a šokantan je podatak da čak petina njih preskače i ručak i doručak.

Zbog toga često potežu za nezdravim grickalicama, a kada dođu kući, jedu mnogo više nego što im je potrebno. Više od 16 odsto ljudi redovno večera posle osam sati uveče, a nutricionisti upozoravaju da takvi obroci ometaju dobar san.

(Telegraf.rs / Economy.rs)