BELGRADE FASHION WEEK: Mladost i iskustvo ujedinjeni na modnoj pisti (FOTO) (VIDEO)

Druge večeri beogradske Nedelje mode svoje radove predstavili su Dragana Ognjenović i L’Oreal, brend LOVE, studenti najprestižnijih modnih akademija, Doda Komad, Ana Ljubinković, Tamara Paunović, Julija Đerković, Milica Opačić, a dodeljena je i specijalna nagrada

Belgrade Fashion Week nastavljen je programom "L’Oreal Paris Show powered by Dragana Ognjenović". Moda i šminka uvek su bile nerazdvojne komponente dobrog stila. L’Oreal Paris Show je ovom prilikom, u saradnji sa jednim od najvećih imena domaće modne scene Draganom Ognjenović, otkrio tajne svetskih modnih pisti i podelio sa nama najnovije trendove šminkanja za 2013. godinu.

Zatim je mladi Novosađanin drugi put zaredom oduševio publiku Fashion Weeka svojom LOVE kolekcijom. Nakon toga, svoje radove predstavili su studenti najprestižnijih modnih akademija kod nas: Fakulteta primenjenih umetnosti, Accademie del Lusso, Akademije lepih umetnosti i francuske visoke škole za modni dizajn i modni menadžment "Mod’ Art". Pored kreativnosti radova ovih mladih dizajnera, interesovanje je izazvala i diplomska kolekcija Biljane Tipsarević, supruge jednog od naših najboljih tenisera Janka Tipsarevića.

Počasnu nagradu Beogradske nedelje mode, za doprinos razvoju mode kao umetnosti, direktor Nenad Radujević dodelio je Dobrili Smiljanić SirogojnoProfesorka FPU Doda Komad predstavila je kolekciju "Ostrvo", za koju je inspiraciju pronašla u ostrvima Mediterana, u kontrastu snobovske elite i ostrvskih udovica, kao i u strukturi stena, flore i faune.

Kao i uvek, Ana Ljubinković je večerašnjoj kolekciji za jesen/zimu 2012 dala svoj originalni pečat, koji je čini prepoznatljivom svih ovih godina i oduševila je sve prisutne. U nastavku večeri svoju prezentaciju imali su mladi dizajneri Tamara Paunović, Julija Đerković i Milica Opačić.

Revije je posetio veliki broj ličnosti sa javne scene, među kojima Lena Bogdanović, Leontina, Jelena Ivanović, Marija Tarlać...

(Promo)