ZABRANJENA ZONA: Ženska torbica je privatna stvar

Skoro će vam svaka dama reći da “kopanje” po njenoj tašni predstavlja zadiranje u njenu intimu, jer se na osnovu njenog sadržaja može odrediti kompletan odraz ličnosti vlasnice

Jedna ženska tašna može da košta od 2.000 do 20.000 dinara, a u njoj se nalazi oko 40 predmeta, čija ukupna vrednost iznosi barem desetak hiljada. Oko 72 odsto dama u torbici redovno nosi novac i kreditne kartice, a među manje predvidljivim predmetima su tablete protiv bolova, dezodorans, rezervne gaćice, rolna toalet papira, čokolada i mobilni ili pametni telefon.

Gotovo 42 odsto žena otkrilo je da bi im veoma smetalo da im neko kopa po torbici, a većina njih je doživljavaju kao privatno vlasništvo. Takav vid zadiranja u privatnost izjednačavaju s čitanjem privatnih mejlova ili SMS poruka.

Jedna petina muškaraca nikad nije ni pomislila da zaviri u torbicu svoje partnerke, a 82 odsto ljudi smatra da sadržaj torbice može mnogo toga da otkrije o ličnosti njene vlasnice.

- Tašne su za žene svetinja u kojoj skrivaju svoje blago. Stvari koje su im uvek potrebne otkrivaju njihove navike, pa je pregledanje torbice poput mini psihološkog testa, objasnili su istraživači.