RIZIČNO ZANIMANJE: Konobari imaju više šansi da postanu alkoholičari
0
Zaposleni u restoranima, kafanama i drugim ugostiteljskim objektima skloniji su alkoholizmu od ostalih ljudi, pokazala je jedna švedska studija
Istraživanje je sprovedeno na 1.000 Šveđana uzrasta od 18 do 59 godina, od kojih je 600 ispitanika bilo zaposleno u ugostiteljskim objektima, a preostalih 400 na drugim radnim mestima. Rezultati su pokazali da osoblje restorana, odnosno ugostiteljskih objekata, predstavlja grupu visokog rizika kada je reč o konzumaciji alkohola, koji im je nadohvat ruke.
Kako je istraživanje pokazalo, u najvećoj opasnosti da postanu alkoholičari, odnosno alkoholičarke, jesu mlade žene stare od 18 do 29 godina zaposlene u restoranima. Više od 82 odsto devojaka tog uzrasta konzumira veću količinu alkohola, u odnosu na 72 odsto mladića iste starosne dobi.