PROST TRIK koji će učiniti da JEFTINO MESO bude meko i SOČNO kao biftek
Kvaliteteni komadi mesa poput bifteka veoma su skupi, ali zahvaljujući ovim jeftinim trikovima svaki komad mesa koji kupite biće mek kako puter. Potrebni su vam samo so, sirće, limun ili jogurt
Uz pomoć dva prosta trika, od gotovo svakog komada mesa možete da dobijete gurmansko remek-delo, a sastojci koji vam trebaju su toliko jeftini da ćete ih koristiti stalno.
Isekao je lagano celu lubenicu na sitne komade za samo 30 sekundi (VIDEO)
Jednu stvar svi radimo kada ROŠTILJAMO, a može da bude veoma OPASNA
Kiseline

Kada čujete reč "kiselina", prva stvar na koju pomislite je opasna hemikalija. Međutim, postoje i prirodne kiseline koje se nalaze u soku limuna, jogurtu i sirćetu koje su potpuno bezbedne.
Ako žilavo meso marinirate u njima, ono će postati mnogo mekše i ukusnije. Najbolje od svega, ove kiseline vrlo brzo deluju, tako da vam je potrebno da meso marinirate samo pola sata.
So
Ako na jeftino i žilavo meso nanesete deblji sloj soli, ono će biti mekše i sočnije. Velikodušno prekrijte meso solju i ostavite ga da odstoji sat vremena na svakih 2.5 centimetara debljine.
Potom isperite so, osušite meso ubrusom i spremite ga kako ste planirali.
(Telegraf.rs)