VEOMA VAŽAN razlog zbog kog nikako ne smete da KUVATE spanać, grašak i kupus

Postoji mnogo bolji način

Kuvanje povrća - posebno duži vremenski period - može da bude veoma loše kada su u pitanju sve zdrave stvari koje se u njemu nalaze.

Napokon otkriveno zašto imamo proliv - i kako nas štiti od bolesti

Kada jedete jagode - u organizam unosite i jednu veoma OPASNU stvar, a toga niste ni svesni

Najveći deo zdravih nutrijenata u povrću gubi se prilikom kuvanja.

Zato voda postaje zelena prilikom kuvanja povrća kao što je brokoli, a svoje nutrijente kuvanjem gube i grašak, spanać i kupus .

Ovo je posebno važna informacija jer dolazi leto i mnogi ljudi polušavaju da počnu da se hrane zdravije.

Svega nekoliko minuta onesposobljava antiokasidanse u brokoliju da se efikasno bore protiv kacergoenih materija koje izazivaju rak.

To se odnosi i na mnogo drugo povrće bogato vitaminima i mineralima jer u zavisnosti od načina spremanja mi "otključavamo" ili "zaključavamo" zdravstveni potencijal koji nam ono nudi.

Zato je prilikom spremanja brokolija, i većine drugog zdravog povrća, najbolji metod parenje jer na taj način važni vitamini kao što su A i C neće završiti u ključaloj vodi.

Ako se ipak odlučitoe na kuvanje, najbolje je da povrće kuvate jako kratko, na niskoj temperaturi i sa jako malo vode u šerpi ako želite da ono sačuva što više vitamina i minerala.

(Telegraf.rs)