Ako jedete ovu hranu dva puta nedeljno, rizikujete preranu smrt

Sledeći put ćete dobro razmisliti pre nego u restoranu naručite preženi krompir

Konzumiranje dva puta nedeljno prženog kormpira, može da udvostruči rizik od smrti, pokazalo je istraživanje sprovedeno nad 4.400 ispitanika između 45 i 79 godina.

Ovo je najopasniji BELI OTROV koji JEDETE svaki dan - a nisu šećer i so

Zvezde se kunu u ovu dijetu, a nisu ni svesne da je smrtonosna

Samo tokom poslednjih osam godina preminulo je 236 osoba, a rezultati studije objavljeni su u Američkom žurnalu kliničke ishrane. Neprženi krompir sadrži dobru količinu vlakana, vitamina, mikroelemenata i nisu bili povezani sa povećanjem smrti. Za razliku od njega, prženi ima mnogo masti i soli - dve stvari koje nutriocionisti savetuju da izbegavate.

U međuvremenu, studija sa Tafts univerziteta ukazala je na povezanost slanine, slane hranu i bezalkoholnih pića sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Ustanovljeno je da je nezdrava ishrana kasnije dovela do srčanih bolesti, moždanog udara i dijabetesa.

"Najveći broj smtrnih slučajeva odnosio se na visoku količinu natrijuma (9,5%), slabo konzumiranje oraha i semenki (8,5%), preteranu upotrebu mesnih prerađevina (8,2%), nisku količina omega-3 masti (7,8 %), povrća (7,6%)  i voća (7,5%), kao i visok nivo gaziranih pića (7,4%)", navodi se u studiji.

(Telegraf.rs)