Ovo je NAJZDRAVIJI HLEB na svetu - evo kako da ga napravite (RECEPT)

Kardiolog iz Velike Britanije tvrdi da hleb koji jedemo svaki dan uopšte nije dobar za naše zdravlje i da postoji samo jedna vrsta koju bi trebalo da konzumiramo

Kardiolog Stiven Gandri savetuje ljudima da se klone "lektina".

Ovo su OZBILJNE POSLEDICE koje vas čekaju ako prestanete da jedete HLEB

Nisam jela hleb četiri meseca i desilo se nešto što uopšte nisam očekivala

Iako mnogi ljudi izbegavaju gluten iz straha od nadimanja i upala, Gandri tvrdi da je gluten samo jedna vrsta lektina - toksičnog proteina koji se nalazi u pšenici, ali i mnogim drugim proizvodima koji su bez glutena.

Po njegovim rečima, jednom kada lektin dospe u naš organizam, on zaopočinje hemijski rat sa našim telom i dovodi do upalnih reakcija koje rezultuju viškom kilograma i drugim zdravstvenim problemima.

Zato je jedina vrsta hleba koju bi ljudi trebalo da konzumiraju, i koja ne sadrži lektine, takozvani ječmeni hleb.

Evo kako se on pravi:

Sastojci:

- 3 šolje brašna od ječma

- jedna kašičica soli

- 2 1/2 supene kašike praška za pecivo

- 1/4 šolje ulja

- 2 kašičice meda

- 2 jajeta

- 1 šolja punomasnog mleka

Priprema

Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo u jednoj posudi, a u drugoj sjedinite med, ulje, jaja i mleko.

Mokre sastojke dodajte brašnu i mešajte sve dok se ne sjedine.

Stavite smesu u kalup i pecite 25 - 30 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

(Telegraf.rs)