PUFNASTA JAJA: Ne prže se ili kuvaju, imaju MALO KALORIJA i prave se kao od šale
Svi su poludeli za ovim jajima koja se neverovatno lako spremaju
Najnoviji trend u hranu koji je zahvatio svet su pufnasta jaja zbog kojih su ljudi potpuno zaboravili na kuvana, poširana ili pržena.
Evo koliko dana smete da JEDETE kuvana jaja pre nego što postanu OPASNA po zdravlje
Da li je OPASNO jesti kuvana jaja sa ZELENIM ŽUMANCETOM?
Ovo jelo jedinstvenog izgleda pravi se tako što se žumance odvaja od belanceta, a najbolje od svega je što ima samo 161 kaloriju.
Ako i vi želite da probate da ga napravite, evo recepta:
1. Odvojite žumanca od belanaca i stavite ih u odvojene činije.
2. Izmutite belanca dok ne postanu gusta i pufnasta.
3. Ako želite, dodajte im ekstra sastojke kao što su šunka, sir, povrće ili začini.
4. Umućena bečanca stavite na pleh za pečenje i postarajte se da na sredini imaju rupu za žumance.
5. Pecite 5 - 8 minuta u unapred ugrejanoj rerni na 230 stepeni Celzijusa
6. Nakon ovog vremena, izvadite belanca i dodajte im žumance, vratite u rernu i pecite još 3 minuta.
7. Izvadite pufnasta jaja iz rerne i servirajte.
(Telegraf.rs)