Evo šta sve može da vam se desi kada pojedete POKVARENO JAJE
Jaja su neverovatno zdrava, međutim, i ona se mogu pokvariti i zadati vam ozbiljne zdravstvene probleme
Salmonela je jedan od najčešćih oblika trovanja, a jaja mogu biti njen izvor. I ljuska i unutrašnjost jajeta, uključujući belance i žumance, mogu biti kontaminirani salmonelom, a nepravilnom pripremom i čuvanjem jaja povećavamo taj rizik.
30 dana nije jela POSLE 7 UVEČE i ono što se desilo ostavilo ju je bez teksta
Evo da li je OPASNO jesti kuvana jaja sa ZELENIM ŽUMANCETOM
Salmonela se širi tokom vremena i zbog toga starija jaja mogu imati veće količine ove bakterije. Ovo se posebno odnosi na jaja koja se čuvaju na temperaturi od 5 stepeni Celzijusa.
Druge opasnosti
Svako jaje će se vremenom pokvariti, a kako stare, u njima mogu da se pojave različite vrste bakterija zbog kojih jaje dobija zelenkastu boju i razvija kiselkast ukus.
Iako ove bakterije ne izazivaju trovanje, od njih vam može biti muka.
Ako primetite promenu boje jajeta, ili čudan miris, nemojte ih jesti.
Jaja uvek čuvajte u frižideru, a ako su kojim slučajem bila napolju više od 2 sata - najbolje bi bilo da ih bacite.
Kada se jaje zagreje, ono počinje da se "znoji" i tako podstiče rast bakterija.
(Telegraf.rs)