TAJNI MCDONALD'S RECEPT: Evo kako sam kod kuće za 5 minuta napravio Big Mek sos
Mnogi su pokušali i doživeli neuspeh, ali moja želja da uživam u savršenom burgeru je pobedila
Ako kao i ja uživate u hamburgerima, posebno Big meku, ali svaki put kada pokušate da ga napravite kod kuće - imate osećaj da vam nešto fali, to je zato što u ovaj poznati burger ide tajni sos koji može da se nađe samo na jednom mestu - McDonalds-u.
To me ipak nije obeshrabrilo da pokušam da ga sam napravim. Ispostavilo se da je ovo bio prilično izazovan zadatak.
Na svu sreću, nakon mnogo eksperimentisanja i neuspelih pokušaja, uspeo sam da napravim i poslednji delić ove zagonetke - tajni Big Mek sos.
Najbolje od svega, recept nije uopšte komplikovan i vrlo lako možete da ga napravite kod kuće i pokažete svima koliki ste majstor.
Potrebno vam je:
- majonez
- senf
- sirće
- crni luk u granulama ili u prahu
- so
- slatko-kiseli krastavčići - pošto njih nisam uspeo da pronađem u našim prodavnicama, odlučio sam da ih napravim - i to sa velikim uspehom
Evo kako se pravi čuveni Big mek sos
Stavio sam sve ove sastojke u jednu činiju i dobro promešao. Ali nešto je falilo, to su bili slatko-kiseli krastavčići. Pošto nisam mogao da ih pronađem nigde, preostalo mi je samo jedno, morao sam sam da ih napravim.
Uzeo sam 4 velika kisela krastavca i izmiksao ih u blenderu na srednju veličinu. Potom sam im dodao šećer u prahu i mleveni cimet. Ponovo sam sve blago izmiksovao kako bi se ukusi sjedinili. Onda sam, dodao senf jer im je falilo one karkateristične blage ljutine. Sve sam još jednom promešao i dodao malo soli i bibera jer volim kada su stvari pikantnije - vi ne morate ako ste za blaži ukus.
Preostalo mi je samo da ih dodam svom sosu i uživam u jednoj od najpažljivije čuvanih tajni na svetu. Možda moja kreacija nije bila savršena kao original, ali verujte mi - ukus jeste!
Baš kao što ni Mekdonalds nije pravio kompromise sa svojim tajnim sosom, tako sam i ja odlučio da probam da dostignem savršenstvo koristeći samo najkvalitetnije sastojke i primetio da je jedan nezamenjiv.
Majonez nije mogao da bude bilo koji, a svojom gustinom i teksturom kao jedino rešenje nametnuo se Dijamant majonez.
Dakle, ako želite da nadmašite majstore u pravljenju hamburgera, zapamtite - ili Dijamant, ili ništa.
(Telegraf.rs)