Tajna za koju niste znali - ceo život farbate pogrešna jaja za Uskrs
Ako želite da spremite savršeno skuvana i ofarbana jaja za Uskrs, onda definitivno morate da prestanete da pravite ovu veliku grešku
Ako želite da provedete što manje vremena u kuvanju jaja kako biste se posvetili porodici i drugim zabavnim aktivnostima, onda definitivno morate da iskoristite ove trikove.
Nikad ukusniji omlet koji se sprema za 5 minuta i topi kilograme zahvaljujući jednom sastojku
Sveža jaja su odlična za omlete, ali ne i za kuvanje. Ako želite savršeno skuvana tvrda jaja koja se lako ljušte, najbolje je da koristite jaja koja su stara između 7 i 10 dana.
Najbolje od svega je što možete da ih spremite mnogo ranije jer tvrdo kuvana jaja u ljusci mogu da stoje u frižideru i do 2 nedelje.
Čuvajte ih u originalnoj kartonskoj kutiji kako jaja ne bi upila miris hrane u frižideru. Kada ih oljuštite, trebalo bi da ih pojedete istog dana.
U slučaju da koristite sveža jaja, u vodu za kuvanje stavite pola kašičice sode bikarbone jer će onda jaja biti mnogo lakša za ljuštenje.
(Telegraf.rs)