ZABORAVITE NA ROŠTILJ - evo kako se ZAISTA spremaju NAJUKUSNIJE kobasice
Da li je moguće da smo sve vreme pravili ovu grešku?
Kobasice su neizostavan deo svakog roštilja, ali, da li je moguće da smo ih svo ovo vreme spremali pogrešno?
Sudeći po poznatom blogeru Martinu Kingu, vreme je da zaboravimo na bacanje kobasica na roštilj i da počnemo da ih spremamo u tiganju.
Ali ovo nije najveće iznenađenje. On tvrdi da je i vreme pripreme nešto u čemu opasno grešimo.
Martin tvrdi da bi kobasice trebalo pržiti 30 minuta na niskoj temperaturi - što je skoro duplo brže nego što ih većina inače sprema. Pritom, treba im dodati malo putera i povremeno ih okretati kako bi bile jednako ispržene.
Niska temepratura je važna jer se na njoj nežnije topi svinjska mast - što rezultuje boljom hrskavošću.
"Što je viša temperatura, to se manje mast topi, koža brže gori, a kobasica nije ravnomerno ispečena. Zato imate pregorelu spoljašnjost i unutrašnjost koja je živa i može da izazove trovanje", tvrdi King.
(Telegraf.rs)