UPOZORENJE: Nikad ne mešajte ove namirnice zajedno jer mogu da budu OPASNE
Voće i povrće su jako važni za naše zdravlje, međutim, ove kombinacije mogu da donesu više štete nego koristi
Ne samo da mešanje određenih grupa voća i povrća može da bude nezdravo, već može da bude i fatalno.
OPASNIJE je nego što mislite! Ovih 7 znakova vam govori da unosite premalo kalorija
Naučnici otkrili koliko TAČNO voća i povrća moramo da JEDEMO da bismo živeli duže
Ovo su namirnice koje nikako ne bi trebalo mešati ako želite da sačuvate zdravlje:
Banana i puding
Ova kombinacija je jako teška za varenje i usporiće vam um. Ali to nije sve, ova kombinacija stimuliše produkciju toksina, a to mo može biti fatalno za malu decu.
Šargarepe i pomorandže
Sok od pomorandže i šargarepe je popularna kombinacija, ali može da dovede do gorušice. U pojedinim slučajevima je čak dovela i do oštećenja bubregga.
Mleko i ananas
Ananas je bogat bromelainom i zbog toga nikada ne bi trebalo da se meša sa mlekom. Kada se ove dve namirnice kombinuju, mogu da dovedu do glavobolje, bola u stomaku, mučnine, infekcije i dijareje.
Mleko i pomorandže
Ako volite da pijete sok od pomorandže dok jedete kornfleks, moramo da vam kažemo da je to loša ideja. Ova kombinacija sprečava stomak da procesuira skrob iz kornfleksa, a kada se sve pomeša sa mlekom dolazi do problema sa varenjem.
Voće i povrće
Nikada nemojte da zajedno jedete voće i povrće. Voće je bogato šećerom i veoma je teško za varenje i zbog toga ostaje u stomaku duže. Vremenom dolazi do fermentacije, a tom prilikom se oslobađaju toksini koji izazivaju glabovolju, infekciju i probleme sa varenjem, piše sajt piše sajt Homeremedieshouse:.
Voće možete da mešate sa drugim voćem, a ovo su najbolje kombinacije po grupama:
- Slatko - slobodno kombinujte slatko voće koje ne sadrži kiselinu kao što su banane, jabuke, šljive, lubenice i dinje
- Kiselo - ovo voće sadrži puno citrične kiseline i bezbedno ga je kombinovati. Neke kombinacije su limun, pomorandža, grožđe, kivi i grejpfrut
- Polu-kiselo - ovo voće sadrži malo kiseline i može da se meša. Neke kombinacije su mango, jabuke i jagode
- Neutralno - voće koje sadrži više vitamina, ulja, soli i proteina kao što je avokado, badem, kikiriki i orah.
(Telegraf.rs)