Ako mleko držite u vratima frižidera, odmah ga premestite OVDE jer može da vas OTRUJE (VODIČ)
Na kojoj polici vi držite mlečne proizvode u frižideru, a gde vam stoji meso? Ako niste sigurni, pročitajte ovaj tekst i proverite
Ako držite mleko u vratima frižideru, onda očigledno niste dobro obavešteni. Ali tu je vodič za dobre domaćine koji otkriva da biste mogli da se otrujete i upropastite svu hranu samo ukoliko frižider organizujete pogrešno.
Gde treba držati kečap - u frižideru ili van njega?
Ova hrana NE SME da bude duže od mesec dana u zamrzivaču, jer možete da se otrujete!
Može vam zvučati malo nategnuto, ali iza toga stoji neka logika.
Budući da su vrata najtopliji deo frižidera, ako držite mleko u njima, veća je verovatnoća da će se brže pokvariti.
Umesto toga, vodič predlaže, treba da sržite svoje mlečne proizvode ili njihove nemlečne verzije na nižim i srednjim policama u frižideru, zato što su mnogo hladnije.
Ukoliko ne organizujete frižider na pravi način, pravite veliku grešku, kažu stručnjaci za frižidere i daju sledeća uputstva:
Police u vratima: začini, džemovi i sokovi
Fioke: povrće, salate, voće i lekovito bilje
Polica na dnu: sveže meso i riba (ako ste vegetarijanac - šta god želite)
Donje i srednje police: mlečni proizvodi ili njihove alternative
Gornje police: gotova hrana (čajna, šunka...)
Sirovo meso ili riba treba da ide na policu na dnu, zato što je ona najhladnija, Ali i da bi se izbegla kontaminacija druge hrane ako voda iz mesa sklizn do druge police.
Dodatni saveti je da se hrana dobro odvoji jedna od druge i da se, naravno, frižider redovno čisti.
(Telegraf.rs)