Evo zašto ODMAH morate da obrišete nož nakon pranja
Ova greška vas može skupo koštati
Svako ko je ikada kupio kuhinjski nož zna koliko on može da bude skup i zato je veoma važno da nam on potraje što duže.
Stavio je mleveno meso u pleh i nikad lakše napravio nešto što svi skupo plaćamo (VIDEO)
Uzela je omiljene farmerke i makaze - i dobila nešto što je svakoj ženi potrebno (VIDEO)
Ipak, dešava se da zbog lenjosti, ili neznanja, pravimo greške koje vrlo brzo mogu da kvalitetan nož pošalju u preranu penziju.
Ako nož nakon pranja istog trenutka ne osušite, već ga stavite da se suši sa ostalim kuhinjskim priborom on će mnogo brže početi da rđa - čak iako je u pitanju nož napravljen od nerđajućeg čelika. U vodi iz česme mogu se nalaziti so i minerali koji će razložiti čelični premaz.
Zbog toga je važno da odmah nakon pranja osušite nož.
U slučaju da radije koristite mašinu za pranje sudova, trebalo bi da znate da je nož znatno delikatniji nego što izgleda i ne bi trebalo da ga stavljate zajedno sa ostalim kuhinjskim priborom jer tako na njemu mogu da se pojave ogrebotine i pukotine.
(Telegraf.rs)