Kada vidite šta je ona "opasna" tečnost na vrhu kiselog mleka - više nikada je nećete prosuti
Ako volite da jedete kiselo meko, pavlaku ili grčki jogurt, sigurno ste milion puta do sada videli misterioznu tečnost na vrhu
Svi oni koji uživaju u mlečnim proizvodima nisu previše srećni kada na vrhu vide misterioznu tečnost, neki je odmah umešaju sa ostatkom kako bi se izgubila ili je jednostavno prospu jer se brinu da nije dobra po zdravlje.
Da li ste primetili ovaj detalj na vašoj hemijskoj olovci? E, pa on može da vam spasi život!
Mesto na kom imate mladež otkriva kakav vas život očekuje
Šta god da radite, ova tečnost je i dalje mnogima velika nepoznanica. Evo šta je ona zaista.
U pitanju je surutka - tečnost koja ostaje kada se mleko procedi i koja se prirodno odvaja i ostaje na vrhu jogurta, pavlake ili kiselog mleka.
Međutim, umesto da je prospete, stručnjaci preporučuju da je umešate jer se u njoj nalaze proteini.
Ako ipak ne želite uopšte da je gledate, najboje je da prvo dobro promućkate čašicu kako bi se surutka ponovo sjedinila sa jogurtom.
(Telegraf.rs)