Isprobajte ovu genijalno prostu foru za ukrašavanje prozora i više nikada nećete kupiti zavese (VIDEO)

Ako ste rešili da skinete obične zavese sa prozora, ali ne želite da svi imaju uvid u vaš dom, ovo je super rešenje

Zavese su nekada bile obavezne na prozorima - da zaštite privatnost, ali i kao štit od sunca ako vam je stan na sunčanoj strani. Ljudi su ih s vremenom prihvatili kao sastavni deo kućnog dekora, prave se od najrazličitijih materijala i one kvalitetnije su veoma skupe. Međutim, moda u uređenju prostora ih povremeno proglasi zastarelim, a ima i onih koji ih jednostavno ne vole.

Preuredio je malecki stan od 14 kvadrata u mesto na kom ćete i vi poželeti da živite (FOTO)

NAJVAŽNIJI DETALJ ZA UREĐENJE STANA: Ova boja je najzahvalnija, a u dom unosi sreću i blagostanje!

Ukoliko i vi niste oduševljeni zavesama na prozorima, a ne volite ni obična prozorska stakla, a želite da zaštitite privatnost od radoznalih komšijskih pogleda jer živite u prizemlju ili gustom naselju u kojem je razmak između zgrada veoma mali, imamo jednostavno i jeftino rešenje za vas.

Reč je o šarama zalepljenim za staklo koje će ispuniti sve funkcije koje ima zavesa, a dodaće još jednu - vaš lični pečat i zabavu za celu porodicu.

Za šaranje prozora potreban vam je kukuruzni skrob i tanja propusna tkanina ili tanji ali elastičan papir. Ova u videu je kupovna, ali vi možete da je napravite po želji.

Skrob razmutite u hladnoj vodi, a potom tu mešavinu sipajte u ključalu vodu. Mešajte smesu polako i postepeno će ona postati gusta.

Prema velični prozora napravite od tkanine šare za staklo, a zatim ceo šablon pričvrstite za okno prozora lepljivom trakom. Zatim pastom od kukuruznog skroba premažite tkaninu.

I to je to. Na prozorima imate zavese koje zapravo to nisu, a izgledaju mat, zabavno i unikatno.

Pogledajte ceo postupak u videu:

(Telegraf.rs)