Ovu hranu morate da jedete kad trenirate - ili se oprostite od mišića

Ako hoćete da izgledate savršeno, nije dovoljno samo da vežbate, već morate ispravno i da se hranite

Mnogi ljudi idu u teretanu i rade naporne vežbe da bi imali izdiferencirane mišiće. Međutim, njihova muskulatura se neće održati ukoliko u svoju ishranu ne uključe dovoljan broj proteina.

Ove namirnice leče i dušu i telo, i to stvarno (VIDEO)

Evo šta će vam se desiti ako svakoga dana pojedete 3 jajeta

Naime, da biste imali željenu figuru i istaknute, čvrste mišiće potrebno je da na svaki kilogram svoje težine unesete 1,5 g proteina na dnevnoj bazi.

Prosečan muškarac ima 90 kilograma, te je za ovu težinu bitno da se unese 135 g proteina dnevno, prenosi Daily Star.

Ukoliko konzumirate sledeće namirnice, vaši mišići će se razvijati brže i kvalitetnije.

Jaja

Jaje u proseku sadrži 13 grama proteina. Prosečnom muškarcu dva jajeta su dovoljna za obezbeđivanje petine dnevne doze proteina.

Proteinski šejk

Ukoliko baš želite da razvijete svoje mišiće, koristite proteinski šejk pre svakog vežbanja. Studije pokazuju da se u njemu nalazi dovoljna doza nutrijenata, koja obezbeđuje dovoljan protok krvi kroz mišiće i sprečava upalu.

Orašasti plodovi

Ove namirnice je dobro jesti i pre i posle vežbanja. Samo 30 grama badema ili indijskog oraha sadrži oko 150 kalorija i savršenu mešavinu proteina, vlakana i zdravih masti.

Losos

Losos sadrži omega-3 masne kiseline koje su dobre i za srce i za ostalu muskulaturu, jer ubrzavaju njenu izgradnju i regeneraciju.

Grčki jogurt

100 g grčkog jogurta sadrži čak 10 g proteina, a pored toga i dobre bakterije koje imaju blagotvorno dejstvo na sistem za varenje.

Govedina

Goveđe meso je najbolji izbor ako želite kvalitetno da uvećate masu mišića, jer sadrži kompleks bitamina B, kreatin i amino kiseline.

Kinoa

Šačica kinoe darži 8g proteina. Pored toga, ovo seme je prepuno gvožđa, magnezijuma i vitamina B6.

Pogledajte još neke recepte za proteinsku ishranu.

(Telegraf.rs)