OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA: Evo kako da jedete slatkiše i mršavite! (FOTO)
Svakog petka samo u Srpskom telegrafu dodatak o zdravlju "Ruski lekar"
U novom broju dodatka Srpskog telegrafa o zdravlju "Ruski lekar", pročitajte kako je moguće jesti slatko, a mršaviti.
Redovnim pregledom očiju možete otkriti mnoge OPAKE bolesti u ranoj fazi! Evo i kako (FOTO)
- Nikako ne smemo procenjivati kvalitet hrane kroz kalorije, jer mnogo toga što se nudi kao savremena hrana ne sadrži skoro ništa od životno važnih materija, a pritom je krcata praznim kalorijama koje brzo izobličuju naša tela i izazivaju bolest - kaže naturolog Georgij Nazarov.
Prema njemu, mnogo važniji pokazatelj kvaliteta jeste koliko hrana u sebi sadrži enzima koji omogućavaju proces samovarenja hrane, da hrana velikim delom svari sama sebe, što može biti i do 50 odsto.
- Zbog toga je veoma važno voditi računa o termičoj obradi hrane, kojom se enzimi uništavaju, ukoliko je temperatura preko 40 stepeni. Proces samovarenja će u tom slučaju biti isključen i sistem za varenje će morati da angažuje mnogo veću snagu da bi mogao da obavi taj proces - smatra Nazarov.
O tome kako jesti slatkiše, a mršaviti, pročitajte u najnovijem izdanju "Ruskog lekara".
Pored toga, novi broj donosi i teme:
* Jelovnik Vladimira Putina. Koje namirnice ga čine vitalnim?
* Kako je ruski psiholog izlečila dete od autizma.
* Recepti za pripremu hrane bez holesterola.
(Telegraf.rs)