Evo gde je STVARNO najveći IZVOR BAKTERIJA u vašoj kući
Bakterija zaista ima svuda, to znamo. Ali nekad ih je najviše na mestima gde nikako ne bi smele da budu. Evo šta morate odmah da pregledate
Redovno čistite kuću i ništa vam nije problem kada je reč o higijeni. A možda ipak ne znate koje mesto u vašem domu obiluje bakterijama i zato mu ne posvećujete dovoljno pažnje.
Užasni je izvor bakterija, a imamo ga svi u svom kupatilu
Zašto NIKAKO ne bi trebalo da držite ŠOLJU OD KAFE na kancelarijskom stolu
Naučnici su upozorili da su fioke za povrće u frižideru najopasnije mesto u kuhinji i da sadrže gotovo 8.000 bakterija na kvadratnom centimetru. To je 750 puta više od onoga što se smatra sigurnim za ljude, piše Daili Mail, a prenosi Jutarnji.
Dakle, pod hitno zasucite rukave i očistite opasne bacile koji vam prete. Na tom mestu može se razviti salmonela, ešerihija koli i listerija.
Ostavite li u njima duže vreme povrće ili voće i ne čistite uredno, namirnice će truliti, a bakterije se namnožiti. Možda vašem oku to nije vidljivo jer ne zavirujete dovoljno pažljivo u fioku, ali plesan se stvara i nosi sa sobom neprijatan miris i izvor zaraze.
undefinedA to isto dešava se i pokraj ostalih namirnica u frižideru, a neke od njih jedete sveže, čak i bez kuvanja. Stoga, nikako nije pametno da je držite prljavom ili da to povrće i voće jedete bez pranja.
Pobrinite se za namirnice koje su istrulile i bacite ih bez razmišljanja jer sa tim ne smete da se igrate.
Operite fioke vrućom vodom i deterdžentom, isperite ih i osušite, trule namirnice odmah bacite u smeće, a ostatak vratite nazad.
Hrana je ono o čemu najviše moramo brinuti jer je unosimo u telo, a onu čiji je rok istekao ili je pri kraju takođe ni pod razno ne vraćajte u frižider nakon čišćenja jer vam se može destiti da pri spremanju idućeg obroka zaboravite da više nije za upotrebu.
(Telegraf.rs)