"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Branka Vujin - Stefanova torta (FOTO)
Potreban materijal za koru:
- 10 belanaca
- 20 kašika šećera
- 12 kašika mlevenih oraha
- 12 kašika seckanih oraha
- 100gr. suvog grozđa
- 1 supena kašika naceđenog soka od limuna
Potreban materijal za prvi fil:
- 10 zumanca
- 14 kašika šećera
- 100 gr. čokolade za kuvanje
- 300 gr. margarina
- 1 kesica šlaga
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Potreban materijal za drugi fil:
- 250gr. mlevenih oraha
- 100ml. mleka
- 200 gr. margarina
- 200 gr. žele bonbona
- 200 gr. šećera
- 100 gr. bele čokolade
Za dekoraciju:
- 3 kesice krem šlaga
Priprema kore:
Dobro umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, dodati limunov sok i mutiti još malo, dodati mlevene orahe, seckane orahe i suvo grozđe. Pažljivo sjediniti masu, razliti u pleh od rerne prethodno obložen pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni celz. oko 30 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći na dva jednaka dela.
Priprema prvog fila:
Penasto umutiti žumanca i šećer, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje. Kada se masa zgusne umešati čokoladu i dobro sjediniti sa masom, skloniti sa šporeta da se dobro ohladi. U ohlađenu masu dodati umućen margarin, i umućen šlag prema upustvu sa kesice, sve dobro sjediniti.
Priprema drugog fila:
Staviti mleko i šećer da provri pa popariti orahe. U ohlađenu masu dodati umućen margarin, saseckane žele bonbone i saseckanu belu cokoladu.
Dobro spojiti masu.
Filovanje:
Jednu koru premazati prvim filom, preko staviti drugu koru i premazati drugim filom.
Ukrašavanje:
Umutiti krem slag prema upustvu sa kesice i ukrasiti tortu.
(Telegraf.rs)