"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Branka Vujin - Stefanova torta (FOTO)

Potreban materijal za koru:

- 10 belanaca

- 20 kašika šećera

- 12 kašika mlevenih oraha

- 12 kašika seckanih oraha

- 100gr. suvog grozđa

- 1 supena kašika naceđenog soka od limuna

Potreban materijal za prvi fil:

- 10 zumanca

- 14 kašika šećera

- 100 gr. čokolade za kuvanje

- 300 gr. margarina

- 1 kesica šlaga

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Potreban materijal za drugi fil:

- 250gr. mlevenih oraha

- 100ml. mleka

- 200 gr. margarina

- 200 gr. žele bonbona

- 200 gr. šećera

- 100 gr. bele čokolade

Za dekoraciju:

- 3 kesice krem šlaga

Priprema kore:

Dobro umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, dodati limunov sok i mutiti još malo, dodati mlevene orahe, seckane orahe i suvo grozđe. Pažljivo sjediniti masu, razliti u pleh od rerne prethodno obložen pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni celz. oko 30 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći na dva jednaka dela.

Priprema prvog fila:

Penasto umutiti žumanca i šećer, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje. Kada se masa zgusne umešati čokoladu i dobro sjediniti sa masom, skloniti sa šporeta da se dobro ohladi. U ohlađenu masu dodati umućen margarin, i umućen šlag prema upustvu sa kesice, sve dobro sjediniti.

Priprema drugog fila:

Staviti mleko i šećer da provri pa popariti orahe. U ohlađenu masu dodati umućen margarin, saseckane žele bonbone i saseckanu belu cokoladu.

Dobro spojiti masu.

Filovanje:

Jednu koru premazati prvim filom, preko staviti drugu koru i premazati drugim filom.

Ukrašavanje:

Umutiti krem slag prema upustvu sa kesice i ukrasiti tortu.

(Telegraf.rs)