"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Katarina Džamić - punjena ćuretina u hrskavoj slaninici (FOTO)
PUNJENA ĆURETINA U HRSKAVOJ SLANINICI
Potrebno je:
- 220 gr ćurećeg filea,
- 5 tankih tračica slanine
Fil za punjenje:
- jedna kašika rendanog kačkavalja
- jedna kašika kisele pavlake
- 30 gr sitno seckane šunke
- 2 sitno seckana kisela krastavčica
Prilog uz punjenu ćuretinu:
- grilovane tikvice i pečurke
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Preliv:
- jedna manja glavica crnog luka
- 200ml pavlake za kuvanje
- prstohvat seckaog bosiljka
- 30 gr rendanog parmezana
Priprema:
1. Ćuretinu razlupati na debljinu 5 mm
2. Razlupanu šniclu puniti filom, krajeve saviti ka unutra i urolati
3. Tračice slaninice poređati jednu pored druge po duzini i urolati vec napunjen ćureci file
4. Rolovanu ćuretinu peći u zagrejanoj rerni (180 C, 15-20 minuta)
5. Za preliv prodinstati crni luk da bude staklast, dodati pavlaku i parmezan zatim na kraju posuti seckanim bosiljak
Uz punjenu curetinu sluziti belo vino sorte Traminac na sobnoj temperaturi.
PRIJATNO I LAJKUJTE
(Telegraf.rs)