"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Nataša Jocić - šnicle sa francuskim krompirom (FOTO)

ŠNICLE SA FRANCUSKIM KROMPIROM

Potrebno za krompir:

- 1kg krompira

- 3 jajeta

- 50g kisele pavlake

- 300ml mleka

- 1 kašičica suvog biljnog začina

- 60ml ulja

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na tanke kolutiće. Staviti u vatrostalnu činiju ili pleh. Dodati suvi biljni začin i dobro promešati.

Umutiti jaja, dodati pavlaku, mleko i ulje pa preliti krompir. Peći pod alu folijom i pred kraj je skloniti da bi se dobila zlatna boja.

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Potrebno za šnicle:

- 500g svinjskog buta

- 2dl piva

- 2dl paradajz sosa

- 2dl mleka

- 3 čena belog luka

- 1 kašika peršuna

Priprema:

Meso iseći na šnicle, izlupati i posoliti. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poređati u posudu za pečenje podmazanu uljem.

Pomesati pivo, paradajz sok, mleko, beli luk, peršun, suvi biljni začin. Šnicle preliti sosom, prekriti alu folijom i peći na 200 stepeni 30min, skinuti foliju i peći jos 30min. Prijatno!

(Telegraf.rs)