"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Nataša Jocić - šnicle sa francuskim krompirom (FOTO)
ŠNICLE SA FRANCUSKIM KROMPIROM
Potrebno za krompir:
- 1kg krompira
- 3 jajeta
- 50g kisele pavlake
- 300ml mleka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 60ml ulja
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na tanke kolutiće. Staviti u vatrostalnu činiju ili pleh. Dodati suvi biljni začin i dobro promešati.
Umutiti jaja, dodati pavlaku, mleko i ulje pa preliti krompir. Peći pod alu folijom i pred kraj je skloniti da bi se dobila zlatna boja.
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Potrebno za šnicle:
- 500g svinjskog buta
- 2dl piva
- 2dl paradajz sosa
- 2dl mleka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika peršuna
Priprema:
Meso iseći na šnicle, izlupati i posoliti. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poređati u posudu za pečenje podmazanu uljem.
Pomesati pivo, paradajz sok, mleko, beli luk, peršun, suvi biljni začin. Šnicle preliti sosom, prekriti alu folijom i peći na 200 stepeni 30min, skinuti foliju i peći jos 30min. Prijatno!
(Telegraf.rs)