"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Sonja Antonijević - cheesecake (FOTO)
CHEESECAKE
Potrebno je za koru:
- 300 gr. mlevene plazme
- 5 kašika mleka
- 180 gr. istopljenog maslaca
Priprema:
Rastopiti maslac i umešati mlevenu plazmu i mleko. Formirati koru koju razviti u podmazanom plehu sa obručem.
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Potrebno je za beli fil:
- 450 gr. "Ela" krem sira
- 1 kesica krem fixa
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 ml. vode + 1 kesica želatina
- 500 ml. slatke pavlake
- 200 gr. šećera u prahu
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku, dodati krem fix, sir, vanilin šećer i šećer u prahu.
Želatin rastopiti u u 50 ml.vode, ostaviti da odstoji deset minuta, zatim ga zagrejati, ali da ne proključa.
U ugrejani žalatin staviti malo od umućene smese, izmešati, a zatim sve pomešati sa belom smesom Ujednačenu smesu razliti preko kore i ostaviti da se hladi.
Potrebno je za voćni fil:
-400 gr. malina
- 100 ml. vode
- 10 gr. želatina +50 ml. vode
- 4 kašike šećera
Priprema:
Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta .
Želatin rastopiti u u 50 ml.vode, ostaviti da odstoji deset minuta, zatim ga zagrejati, ali da ne proključa, te ga umešati u skuvano voće.
Malo ohladiti i onda preliti preko belog fila.
Filovanu tortu ohladiti u frižideru. Kada se voćni fil ohladi i očvrsne, tortu izvaditi iz kalupa i servirati. Prijatno!
(Telegraf.rs)