"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Sonja Antonijević - cheesecake (FOTO)

CHEESECAKE

Potrebno je za koru:

- 300 gr. mlevene plazme

- 5 kašika mleka

- 180 gr. istopljenog maslaca

Priprema:

Rastopiti maslac i umešati mlevenu plazmu i mleko. Formirati koru koju razviti u podmazanom plehu sa obručem.

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Potrebno je za beli fil:

- 450 gr. "Ela" krem sira

- 1 kesica krem fixa

- 1 kesica vanilin šećera

- 50 ml. vode + 1 kesica želatina

- 500 ml. slatke pavlake

- 200 gr. šećera u prahu

Priprema:

Umutiti slatku pavlaku, dodati krem fix, sir, vanilin šećer i šećer u prahu.

Želatin rastopiti u u 50 ml.vode, ostaviti da odstoji deset minuta, zatim ga zagrejati, ali da ne proključa.

U ugrejani žalatin staviti malo od umućene smese, izmešati, a zatim sve pomešati sa belom smesom Ujednačenu smesu razliti preko kore i ostaviti da se hladi.

Potrebno je za voćni fil:

-400 gr. malina

- 100 ml. vode

- 10 gr. želatina +50 ml. vode

- 4 kašike šećera

Priprema:

Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta .

Želatin rastopiti u u 50 ml.vode, ostaviti da odstoji deset minuta, zatim ga zagrejati, ali da ne proključa, te ga umešati u skuvano voće.

Malo ohladiti i onda preliti preko belog fila.

Filovanu tortu ohladiti u frižideru. Kada se voćni fil ohladi i očvrsne, tortu izvaditi iz kalupa i servirati. Prijatno!

(Telegraf.rs)