"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Uroš Spasić - punjeni paradajz (FOTO)
PUNJENI PARADAJZ
Potrebno je za nadev:
- pirinač
- šafran
- biber, vegeta, peršun
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Priprema:
1. Nadev kojim se puni paradajz: Staviti pirinač da se kuva, posle 3-4 minuta ubaciti malo šafrana kako bi dobio lepu žutu boju. Kada se pirinač ohladi dodati biber i vegetu po ukusu, malo seckanog svežeg ili sušenog peršuna.
2. Paradajz se oljušti i izdubi kako bi se napunio nadevom.
3. Što se tiče testa, ko ne bude imao vremena da ga zamesi moze da koristi i testo za picu iz prodavnice.
4. Od testa napraviti posudu u koju će sve da se peče. Poređati napunjeni paradajz, a preostali nadev rasporediti između. Preko pospite malo ulja i stavite u zagrejanu rernu na 150 stepeni, jedno, 45 minuta do sat vremena. Možete i da pratite tako što ćete videti da je testo dobilo lepu žućkastu boju.
5. Nakon pečenja bilo bi lepo i malo narendati kačkavalja. Prijatno!
(Telegraf.rs)