"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Katarina Nikolić - kadaif (FOTO)

KADAIF:

- 250g kratkih tankih rezanaca za kadaif

- 120g maslaca

- 50g oraha ili badema

- 50g suvog grozdja

Za sirup:

- 50g secera

- 0,5l vode

- 100g meda

- 1 kesica vanilinog secera

- 1 limun

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Priprema:

1. Margarin otopite. Rezance rasprostite na sto i isprskajte ih margarinom. Pola njih stavite u pravougaonu tavu i dobro pritisnite rukama.

2. Stavite iseckan badem ili orah. Odozgo stavite drugi sloj kadifa i opet ih pritisnite rukama dobro.

3. Stavite da se pece na 150° nekih tridesetak min (Ja volim kad se malo zacrveni)

4. Serbet pripremite tako sto cete skuvati secer i vodu nekih 7-8 min,stavite limun iseckan na kruzice i ostavite ga da se ohladi.

5. Treba da bude mlak kadaif,mlak serbet i zalivajte malo po malo,ne sve od jednom.

(Telegraf.rs)