Promenili biste boju očiju U PLAVO? Ovaj modni trend vam može doći glave!

Često čujete da lepota ima cenu, ali nekad je ona prevelika. Pre nego što nešto odlućite, upoznajte se sa mogućim posledicama. Posebno kad su u pitanju vaše oči

Britanci su poludeli za novim trendom. Svi žele da imaju prodorno plave oči poput holivudskih zvezda, kao što su Zoi Dešanel, Bredli Kuper ili Nikol Kidman.

Boja očiju otkriva kakav vam je karakter!

NAŠE OČI SU ČUDO: One ne vide 50 nijansi sive, već 500!

Stručnjaci iz sveta medicine upozoravaju da se odlaskom na operaciju rizikuje javljanje opasnih zdravstvenih problema. Postoji velika šansa da se, kao neželjeno dejstvo, pojavi slepilo.

Sve veći broj Britanaca odlazi pod nož. Prilikom zahvata lekari ugrađuju tanki, fleksibilni silikonski implantat, tako što na rožnjači naprave rez od svega nekoliko milimetara.

Sličnim postupkom leče se zdravstveni problemi poput očnog albinizma, ljudi koji su rođeni bez dužice ili tretiraju osobe koje su preživele traume oka.

Zahvat, koji se radi pod lokalnom anestezijom, traje svega petnaestak minuta, a za 5,5 hiljada svako može da ima "holivudski pogled".

Doktor Almbi kaže da operaciju ne treba olako shvatiti, jer nije isključena mogućnost kasnijih komplikacija.

- Postoji mogućnost da se prirodna dužica oka ošteti. Pacijenti mogu postati osetljivi na svetlost ili trajno oštetiti vid. Implantati stvaraju pritisak na oko, što u krajnjem slučaju može dovesti do razvoja katarakte, glaukoma, povrede rožnjače ili upale dužice oka. U najgorem slučaju pacijenti mogu ostati slepi - kaže doktor Alambi za britanski Mirror, prenosi 24sata.hr.

U slučaju komplikacija, pacijent mora na novu operaciju, kojom će mu se ukloniti implantat, ali to ne znači da će mu se vid poboljšati.

(Telegraf.rs)