Korisni saveti za pripremu savršenog roštilja
Mnogi su se već spremili za Prvomajski uranak, ali nije zgoreg podsetiti se šta je sve neophodno da bi provod u prirodi s porodicom i društvom protekao kao po loju
Pečenje mesa na roštilju odavno je poznata veština. Ono se sve više primjenjuje u ugostiteljstvu i u domaćinstvu, a posebno u prirodi, na izletima, kampovanju... Pored pripremanja hrane u rerni, pečenje namirnica na roštilju predstavlja jedan od najboljih metoda za obradu hrane.
Na roštilju možete pripremiti razne vrste mesa, ribe, povrća, pa čak i voća.
Ako se roštilj priprema pravilno, hrana je sigurna, zdrava i ukusna, sa znatno smanjenom količinom masnoće. Stoga svaki zalogaj mesa s roštilja predstavlja poseban užitak, a svako konzumiranje ovakvih obroka je prava mala svečanost.
Ima nekoliko načina za pripremu roštilja: pečenje na klasičnom roštilju na drva ili drveni ugalj, na modernom električnom roštilju, pečenje u električnoj rerni ispod grejača, plinskoj rerni i pečenje u specijalnoj tavi za roštilj od teške tučane legure.