MUŠKARCI, RADUJTE SE: Pronađen lek za ćelavost!

Najveća briga svakog mladog muškarca, koji drži do sebe, jeste to da li će prerano početi da gubi kosu, a svakog starijeg, da li će moći da je povrati. Uskoro, ovaj problem bi trebalo da padne u zaborav

Ukoliko vas muči gubitak vlasi s glave, naučnici imaju dobre vesti. Čini se da je ovog puta lek za ćelavost stvarno pronađen!

ODREKAO SE SEKSA na 6 godina i to zbog leka protiv ćelavosti! (FOTO)

Počeli ste da ćelavite? Imamo loše vesti...

Doktorka Anđela Kristijano s Kolumbus univerziteta obavila je testiranje uticaja jedne vrste lekova za reumatoidni artritis, takozvanih inhibitora JAK enzima, na preostaloj kosi. Veruje da je postigla ono što će biti “muzika za uši” milionima muškaraca na svetu.

Eksperiment sproveden na zamorcima, pokazao je da su one životinje koje su podvrgnute ovoj terapiji, dobili su nove dlake za samo 10 dana. Zapravo, lek deluje tako što regeneriše uspavane folikule, čime se stimuliše rast novih vlasi.

Ipak, ovaj proizvod se ne očekuje u apotekama u skorije vreme, budući da još neke stvari moraju da se istraže. U svakom slučaju naučni tim je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, jer veruju da je u pitanju ohrabrujući korak ka onome što većina muškaraca smatra ogromnim problemom.

(Telegraf.rs / Pioneer News)