Na osnovu izgleda vašeg lica može se videti da li vam šteti ALKOHOL, GLUTEN ili MLEKO
Nezdrava ishrana na vašoj koži može izazvati crvenilo, proširene pore, bubuljice i perutanje kože
Nepravilna ishrana, nerviranje i nezdrav način života utiču na zdravlje celog organizma a mnogo toga se odražava i na izgled vaše kože.
Žene, evo kada više nećete moći da sakrijete godine
Nezdrava ishrana na vašoj koži može izazvati crvenilo, proširene pore, bubuljice i perutanje kože.
Ljudi, opsednutost ZDRAVOM HRANOM je BOLEST! Pogledajte kroz kakav pakao je ova žena prošla
Postoje četiri tipa osetljivosti kože lica i to na: alkohol, šećer, gluten i mlečne proizvode.
1. Vinsko lice
Tipični simptomi su naglašene bore između obrva, crvenilo oko očiju, spušteni kapci, proširene pore, dehidrirana koža, crvenkasti obrazi i nos kao i duboko usečene linije ispod nosa prema usnama. Uzročnik je preterano konzumiranje alkohola. On dehidrira kožu što pogoršava izgled bora, a šećer u alkoholu uništava kolagen u koži.
2. Glutensko lice
Tipični simptomi su otečeni i crveni obrazi, akne koje se pojavljuju uz ivicu vilice kao i pigmentacijske mrlje oko brade. Pretpostavlja se da je oko 15 posto ljudi osetljivo na gluten, a najčešća je posledica "natečeno lice" koje nastaje kao posledica upale, koju telo proizvodi u rekaciji na gluten koji ne može da svari.
3. Mlečno lice
Tipični simptomi su otečeni kapci kao i područje ispod očiju sa izraženim tamnim podočnjacima. Često se javljaju i sitne bele bubuljice po licu, naročito na delu oko brade. To sve mogu biti znakovi da organizam ne toleriše laktozu zbog gubitka određenih enzima. Neki od uzroka mogu biti i hormoni koji se danas često nalaze u mleku i mlečnim proizvodima poput jogurta, sira, pavlake.
4. Šećerno lice
Kod pojedinaca koji su osetljivi na šećer, najčešći simptomi su bore i llinije na čelu, natečenost područja ispod očiju kao i osećaj suve, stanjenje kože. Takođe, česti su bolni, potkožni prištevi koji se mogu javiti na bilo kojem području lica. Šećer je okidač procesa u kojem se molekuli glukoze vezuju za kolagen, zbog kojeg on postaje krut, a koža gubi elastičnost.
(Telegraf.rs)