Ako pitate svoje SRCE za zdravlje, reći će vam da PROMENITE posao! Evo koja zanimanja su rizična

Danas je Svetski dan srca. Zato, ako želite da sačuvate svoje kardiovaskularno zdravlje, razmislite malo i o tome šta ste po zanimanju

Verovali ili ne, srce većine nas stari brže od ostatka tela. Tako barem pokazuju rezultati najnovije opsežne studije, sprovedene na 8.000 relativno zdravih ispitanika koji su došli na sistematski pregled.

Pogledajte kako srce živi van tela dok čeka na transplantaciju (VIDEO)

CELOG ŽIVOTA SU NAS LAGALI: Evo da li srce stvarno može da boli!

Na osnovu podataka kao što su godište, krvni pritisak, porodična anamneza i faktori rizika po zdravlje (kao što su ishrana, odnos prema vežbanju, pušenje...), lekari iz međunarodne Zdravstvene organizacije Bupa, koja se bavi privatnim zdravstvenim osiguranjem, zaključili su da je kod prosečne osobe njena srčana pumpa 3,3 godine starija od ostalih organa.

Takođe, pokazalo se da izbor karijere takođe može da utiče na funkcionisanje kardiovaskularnog sistema.

Poslovi koji su blagotvorni za srce:

Medicina

Obrazovanje

Računovodstvo, bankarstvo, finansije

IT i drugi informatički servisi

Prodaja i maloprodaja

Poslovi koje srce baš i ne voli:

Fizički rad

Transport i logistika

Nekretnine i građevina

Humanitarni rad

Energetika i komunalni poslovi

Kako piše u Bupa izveštaju, ako se ovako negativan trend nastavi, do 2030. godine od bolesti srca umiraće čak 23 miliona ljudi u svetu godišnje, dok ta brojka već danas iznosi gotovo 18 miliona.

Ukoliko želite da saznate da li je s vašim srcem sve u redu, a nemate vremena da odete kod lekara, konsultujte se s lekarima portala Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / Independent)