Leni Kravic: Kad olovka i dleto zamene trzalicu (FOTO)

Rok zvezda, glumac, producent, kreator i samoproklamovani farmer Leni Kravic dodao je još jednu stavku svojoj biografiji - postao je i međunarodno priznati dizajner nameštaja

Kravic je dizajnirao seriju stolica za kuću Kartel koje su sve rađene po ugledu na čuvenu Gospođicu (Mademoiselle) Filipa Starka. Reč je o stolicama sa naslonom i rukohvatima presvučenim zmijskom kožom, kožom ili krznom. Roker je dizajnirao i crno-bele pločice inspirisane kapljicama vode i talasima za kompaniju Lea.

Oba projekta Lenija Kravica prikazana su ove sedmice na Salonu nameštaja u Milanu, koji se zatvara u nedelju.

- Još kada sam bio klinac bilo mi je važno kako mi izgleda soba. Kupovao bih plakate, tkanine i lampe i sređivao sobu kako sam želeo da izgleda - rekao je muzičar.

Svoj dizajnerski stil Kravic je usavršavao praveći nameštaj za svoje kuće, uključujući i sofu od krokodilske kože u obliku slova L koju i dalje čuva u svom domu u Nju Orleansu.

- Ovo je samo početak, ali je Leni sve odlično uradio. On je pametan momak i kao i svi muzičari ima dobru intuiciju. On takođe može da donese svež dašak noći dizajnu koji je kreativan, ali uvek pomalo pospan - rekao je Stark o Kravicovom dizajnu sofe.

Leni je objasnio da je svojim stolicama dao mnogo na dodiru, teksturi i mekoći. On je još 2003. godine osnovao sopstvenu dizajnersku kompaniju Kravic dizajn inc i sarađivao je sa kućom Svarovski na seriji kristalnih lustera. Premijere u Milanu predstavljaju korak ka masovnijoj proizvodnji. Kada je reč o kolekciji pločica za Leu, Kravic kaže da su one rezultat brojnih grešaka i proba, ali da je želeo da deluju tečno.

I pored gustog rasporeda Kravic nalazi vremena za dizajniranje i radi posle koncerata.

- Volim što sazrevam. Drago mi je da radim ono što volim. Kada ste mladi sve vam se brzo dešava i ne uživate u trenutku. Sada na miru uživam u svojoj kreativnosti - rekao je umetnik.

(Tanjug)