Ovo piće topi salo!

Tokom zimskih meseci svi se obično opustimo i nabacimo koji kilogram viška, uglavnom zbog smanjene fizičke aktivnosti i kaloričnije hrane na prazničnim trpezama

S prvim toplijim danima obično postanemo svesni toga da imamo višak na nekim delovima tela, a to su obično - stomak, butine, zadnjica. Da do toga ne bi došlo, donosimo vam savršeni napitak, koji u kombinaciji s redovnim fizičkim aktivnostima, pomaže u topljenju masnih naslaga.

Sastojci: Jedna kašičica jabukovog sirćeta; prstohvat ljute, mlevene paprike; sok i kora jednog limuna.

Narendajte limunovu koru i prelijte je sa 240 ml vrele vode. Nakon deset minuta dodajte sok od limuna, jabukovo sirće i mlevenu papriku. Promešajte pre svakog gutljaja i pijte po gutljaj pre i posle svakog obroka.

Mlevena paprika potpomaže varenje hrane, ubrzava metabolizam i stimuliše sagorevanje masti. Naime, njen sastojak, kapsaicin, stimuliše nervni sistem da proizvodi toplotu u organizmu koja podstiče ubrzano sagorevanje kalorija.

Limun sadrži jedinjena koja usporavaju taloženje masti, a njegova kora sadrži polikosanol, jedinjenje koje potpomaže sagorevanje nataloženih masti.

Jabukovo sirće, odnosno njegovo redovno konzumiranje u umerenim količinama, deluje kao rastvarač masnih naslaga.

Naravno, uz ovaj čudesni napitak, trebalo bi i nešto vežbati, zato preporučujemo:

KRUŽNI TRENING: Odlična varijanta kad počnete sa vežbanjem! (VIDEO)

(Telegraf.rs / MiniMagazin)