Što je lepo kad si dete, pa te Mića i Aćim časte!

Povodom Svetskog dana deteta, Mlekara Subotica i ekipa serije "Na slovo, na slovo" obradovali su preko 600 mališana sa severa Bačke!

Povodom Svetskog dana deteta, 20. novembra, Mlekara Subotica obradovala je više od 600 mališana iz Subotice i okoline mlečnim poklon paketima.

Mlečne proizvode koji su ključna namirnica u odrastanju dece, đacima OISŠ ”Žarko Zrenjanin” uručili su predstavnici Mlekare Subotica, koja posluje u sastavu Danube Foods Grupe, i čuveni Mića i Aćim, junaci dečije serije “Na slovo na slovo”.

Ovim povodom, poklone Mlekare Subotica dobili su i učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ iz Sombora i štićenici doma “Kolevka” iz Subotice.

Direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods grupe, Svetlana Glumac, uručivši donaciju mališanima iz OISŠ ”Žarko Zrenjanin”, istakla je veliko zadovoljstvo što je deo kompanije koja posebnu pažnju posvećuje najmlađima.

- Mi negujemo i promovišemo pozitivne vrednosti u društvu, a osmesi na licima naše dece su nam najvažniji. Svetski dan deteta obeležavamo sa namerom da pažnju javnosti usmerimo na obaveze koje kao društvo imamo prema najmlađima - istakla je gđa Svetlana Glumac.

Mlekara Subotica, jedina domaća mlekara sa dozvolom za izvoz na tržište Evropske unije, nastoji da kontinuirano ulaže u lokalnu zajednicu i pri tome pruža stalnu podršku deci i omladini u njihovom odrastanju i razvoju.

Svetski dan deteta ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine u cilju ostvarivanja dobrobiti dece u svetu.

(Telegraf.rs)