RODITELJI, PAŽNJA: Svaki sedmi maloletnik krije seksi sadržaj u telefonu ili kompjuteru! (FOTO)

Većina roditelja bi želela da ih deca sama pitaju o seksu nego da odgovore traže na internetu, ali je istraživanje pokazalo da je svaki sedmi roditelj pronašao eksplicitan sadržaj u mobilnom telefonu ili kompjuteru svog deteta

Skoro polovina roditelja redovno pregledava sadržaj fotografija i poruka u telefonu ili kompjuteru svog deteta, pokazalo je istraživanje britanskog preduzeća "BullGuard" koje je urađeno sa 2.000 roditelja koji imaju decu uzrasta od sedam do 14 godina. Svaki sedmi je pronašao neki eksplicitan sadržaj, a najviše je bilo reči kao što su seks, ljubljenje i gole fotografije.

Njihove sumnje su išle i dalje, pa svaki deseti roditelj veruje da njihova deca na internetu traže i filmove za odrasle.

Petina roditelja je razgovarala sa decom koja su se najčešće osećala osramoćeno ili postiđeno. Trećina njih je otišla i korak dalje, pa je zbog pretraživanja kaznila svoju decu, a 70 odsto najmlađih je opravdalo svoje ponašanje čistom znatiželjom.

Većina roditelja žele da ih deca o seksu sama pitaju umesto da odgovore traže na internetu, a tek bi svakom desetom to bilo neugodno, pokazalo je istraživanje.

- Važno je da roditelji kontrolišu šta deca pretražuju, jer ih jedino tako mogu zaštiti. Deca do neprimerenih sadržaja mogu doći slučajno, ali na odraslima je da to imaju pod kontrolom - istakao je Kam Le, direktor preduzeća "BullGuard".

(Telegraf.rs / Dailymail.co.uk)