ZA BLISTAV TEN: Jedite ove namirnice i cela plaža će se okretati za vama!

Koža svake žene zaslužuje savršen izgled tokom letnjih morskih dana, pa ukoliko želite da pocrnite na plaži, a zadržite zdravlje svoje kože, evo šta bi sve trebalo da jedete u danima pre nego što krenete na letovanje

Hrana je tu kako da vas održi energičnim i zdravim, tako i da vas učini vitkijim i lepšim. Leto samo po sebi zahteva izvajano telo i blistavu kožu, a hrana može u tome da vam pomogne. Zato pre nego što odete na letovanje treba da konzumirate određene namirnice ne bi li vaša koža bila nežna i čista.

Evo šta bi sve trebalo da se nađe na vašem tanjiru.

Lubenica

Ova moćna voćka sadrži oko 90 odsto vode koja hidrira telo. Bogata je vitaminom C, koji je potreban za proizvodnju zdravog kolagena. Njena antioksidativna svojstva sprečavaju štetno delovanje slobodnih radikala što pomaže u sprečavanju znakova starenja.

Bobičasto voće

Sveže kupine, borovnice, maline i jagode su ukusne, ali i prepune antioksidansima koji mogu da zaštitite kožu od štetnog delovanja sunca.

Ananas

Osim vitamina i minerala, ovo tropsko voće sadrži bromelain koji je odličan borac protiv upala i koji uveliko može da pomogne kod opekotina od sunca.

Agrumi

Pomorandže, grejpfrut, limun i limeta su dobri za kožu. Vitamin C i amino kiseline poput prolina i lizina imaju važnu ulogu u proizvodnji kolagena, što pomaže koži da održi mladolik izgled.

Krastavci

Već je poznato da mogu da smanje otekline oko očiju. Ali, redovna konzumacija krastavaca dobra je i za kožu. S obzirom da se uglavnom sastoje od vode idealni su za hidrataciju celog organizma.

Paradajz

Paradajz je savršena namirnica za zaštititu ćelija kože. Likopen koji ovo povrće sadrži, podstiče proizvodnju kolagena te je odličan borac protiv nastajanja bora.

Maslačak

Salatom od maslačka unećete u organizam potrebnu dnevnu dozu vitamina A i vitamina K. Dobar je i za lečenje kožnih bolesti poput akni i ekcema.

Losos

Plodovi mora na letovanju su ionako popularna poslastica stoga jedite losos jer će vam koža dobiti svež i hidriran izgled. Omega-3 masne kiseline u ribi su ključna komponenta kako bi ćelije kože regulisale proizvodnju ulja.

(Telegraf.rs/HuffingtonPost)