Manekenka dobila odštetu od 65 hiljada evra i presudu da nije predebela

Holandska pobednica šou programa Top Model, Ananda Marčildon, dobila je parnicu koju je pokrenula protiv čelnika agencije Elite Model koji su joj tvrdnjom da ima preširoke bokove umalo upropastili karijeru

Ananda je Elite Model Management tužila jer su joj isplatili tek deset od ugovorenih 75 hiljada evra i što su obećani trogodišnji manekenski ugovor raskinuli godinu dana ranije sa obrazloženjem da iako ima lepo lice, njena zadnjica je predebela i zbog toga nema šansi da ona ikada postane vrhunski top model.

Iako se njen izgled nije promenio od kad je pobedila u rijaliti programu Top Model, ovoj devojci oduzeli su i titulu pobednice koju je osvojila pre četiri godine. Širina Anandinih bokova za dva centimetra premašuje maksimalni opseg od 90 centimetara, pa tako za manekenku nisu uspevali da nađu angažmane pošto se oblik njenog tela ne uklapa u malu veličinu u kojoj se proizvodi dizajnerska odeća.

Tokom suđenja, Anandin advokat otkrio je kako ova davdesetpetogodišnjakija ni uz drastične dijete i ekstremno vežbanje ne može suziti obim svojih bokova, jer je ionako premršava i čak na rubu anoreksije.

Modna agencija u obavezi je da Anandi isplati 65.000 evra odštete, koliko joj duguju po ugovoru, ali i da pokriju sve sudske troškove. U kompaniji Elite Model veoma su razočarani ovom presudom.

Predebela Ananda ovih dana je snimila kampanju za Sloggi veš, u kojoj je čitavom svetu dokazala da i dalje ima telo jednog modela.

- Ludost je manekenku njenih proporcija nazivati predebelom. Ona je prekrasna žena i nipošto ne bi smela da se izgladnjuje - poručuju iz modne kuće Sloggi.