Takmičenje u jedenju luka, šampion pojeo 192 komada i nije zaplakao
Zanimljivo takmičenje kao deo tradicije stare dva veka
Zanimljivo takmičenje u jedenju luka održano je u Španiji u gradu Valsu. Radi se o godišnjem festivalu pod nazivom „Gran Festa de la Calcotada de Valls“. Festival nosi ime jedne vrste mladog luka a cilj takmičenja je da učesnici pojedu onoliko luka koliko mogu za 45 minuta.
Pobednik ovogodišnjeg takmičenja bio je David Martin iz Taragone. On je pojeo 192 glavice, a ovo je njegovo drugo učešće i prva pobeda. Pre dve godine je bio drugi, ali očigledno je da je vežbao i spremao se za ovo. Ovaj događaj je inače katalonska tradicija koja datira iz 19. veka.
U videu na početku teksta pogledajte kako je teklo ovo neobično takmičenje i koliko suza je bilo, a u komentarima nam pišite da li biste ste se i vi odvažili da učetvujete u brzom jedenju luka.
(Telegraf.rs)