Nećete verovati koliko je miliona dolara morao da vrati: Novac greškom prebačen na račun Turčina

Đ. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Stanovnik Izmira u zapadnoj Turskoj vratio je banci oko sedam miliona dolara koje su na njegov račun uplatila nepoznata lica, a finansijska institucija je odbila da ga obavesti o detaljima transakcije, piše list Jeni Šafak.

Ozkan Ajdik, čistač koji živi u okrugu Menderes u Izmiru, bio je šokiran kada je video više od 23 miliona lira (6,7 miliona dolara) na svom računu u aplikaciji za mobilno bankarstvo kada je hteo da plati račune za komunalne usluge.

On je otišao u banku i vratio sav novac, jer je, po njegovom mišljenju, to bio grešan ("haram") novac, nedozvoljen prema islamskoj veri.

"Nisam nikome rekao za ovaj incident dok nisam otišao u banku i vratio novac, možda bi mi (poznanici) pomutili um. Niko nije došao i pitao zaposlene u banci odakle mi novac i objasnio sam komšiji situaciju: kažu, otkud taj novac, vratio sam novac, ali želim da znam gde je otišao, zaposleni u banci su mi rekli da ne mogu da kažu odakle je novac došao i gde otišao, pošto su takva pravila", rekao je Ajdik.

On je naveo da će otići u policiju, kako bi razjasnio sve okolnosti slučaja.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, a mišljenja korisnika društvenih mreža su podeljena: jedni su podržali Ajdika zbog njegove iskrenosti, drugi smatraju da nije iskoristio svoju šansu, prenosi turski list.

(Telegraf.rs/Tanjug)