Šest razloga zašto deca najviše vole proslave rođendana u igraonicama

M. L.
Vreme čitanja: oko 4 min.
Foto-ilustracija: Shutterstock

Sve veći broj mališana slavi rođendane u dečijim igraonicama. To su sjajne žurke na kojima se oni odlično provedu. Ni roditelji nemaju ništa protiv, jer im je tako mnogo lakše pošto imaju obezbeđen prostor, posluženje, konobare, šankere i animatore. Slavljenik sa porodicom treba samo da se pojavi i u dobrom raspoloženju dočeka goste. Otprilike je jasno zašto roditelji vole proslave dečijih rođendana u dečijoj igraonici, ali one su omiljene i deci. Pogledajmo zbog čega.

U dečiju igraonicu mogu da pozovu sve drugare

Za razliku od stanova i mnogih kuća, u dečijoj igraonici ima mesta za sve drugare iz grupe u obdaništu ili iz odeljenja u školi. Štaviše, ima dovoljno mesta i za njihove roditelje, ali i za odrasle goste koji su prijatelji i rođaci porodice. Kada bi se proslava dečijeg rođendana pravila kod kuće spisak bi morao da bude znatno kraći. S druge strane, dečije igraonice imaju odvojen prostor za decu i odrasle, dovoljno stolova i stolica, šank, švedski sto sa posluženjem. Ne morate pomerati nameštaj po kući da biste ugostili više ljudi. Takođe, ono što je najvažnije, deca su srećna što mogu da podele pozivnice svim drugarima. Nije lepo izuzimati bilo koga, bez obzira da li se deca intenzivno druže ili ne.

Skakanje i jurcanje dozvoljeno je samo u dečijoj igraonici

Ogromna prednost dečijih igraonica u odnosu na druge prostore je ta što su one potpuno prilagođene klincima i bezbedne za dečiju igru. Bilo da je reč o unutrašnjem prostoru ili bašti, u delu predviđenom za decu nema oštrih ivica i tvrdih površina. Sve je obloženo debelim slojevima sunđera i gume. Kod kuće toga nema. Svi znamo koliko deca u tom uzrastu imaju energije. Imaju potrebu da jure, skaču, provlače se kroz lavirinte, spuštaju niz tobogane i pentraju svugde. Dečija igraonica je, možda jedino mesto gde nema ‘nemoj da skačeš’ i ‘siđi odatle’. Dvorac na naduvavanje u dečijoj igraonici i mnoštvo trambolina napravljeni su da se po njima skače. Veštačke stene sa rukohvatima za penjanje postoje tu kako bi klinci pentrali. Tu su i tobogani, ali i omiljeni dečiji lavirinti kroz koje se provlače. Pri tom, sve je savršeno bezbedno.

deca, igranje, igraonica

Torta, svećice i rođendanska pesma u prostoru u kom slavljenik caruje

I kod kuće ima torta, ali u dečijoj igraonici ona se servira u posebnom delu sa stočićima i stolicama, gde slavljenik ima posebno mesto. Neke dečije igraonice su napravile da to mesto izgleda kao kraljevski presto. Svako dete uživa u tome da tu sedne i zauzme tron. Čak i kad dođe u goste na nečiji rođendan, jedva čeka svoj, da bude slavljenik – glavna zvezda. Poseban doživljaj je pevanje rođendanske pesme i gašenje svećica, uz obaveznu želju koju ne sme da kaže naglas, kako bi se ostvarila.

Mnogo zabavnih igara, kvizova i takmičenja

Deca imaju u sebi takmičarski duh. Sjajni animatori u dečijim igraonicama osmislili su veoma kvalitetne i zabavne igre predviđene uzrastu slavljenika i gostiju. Kako bi sve vreme bilo zabavno, pravi se kombinacija sportske animacije, kvizova znanja, muzičke animacije sa plesnim igrama. Tu je, vrlo često, i crtanje po licu. Znak da ste bili na dečijem rođendanu. Iskreno rečeno, kakav je to dečiji rođendan, ako dete ne ide kući kao Spajdermen, vila, princeza, lav, mačka ili neki omiljeni crtani lik!

Karaoke

Prilika da pevaju u mikrofon omiljene pesme – ko u tome ne uživa! Deca, kao i odrasli, vole karaoke. Nemaju priliku svaki dan da nastupaju pred publikom, još sa ozvučenjem. Neke dečije igraonice imaju diskoteke u svom sastavu, tako da se deo sa karaokama tu dešava, dok ima onih koje u prostoru za igru naprave ovaj muzički spektakl. Bilo kako bilo, kada zakazujete rođendan u dečijoj igraonici, raspitajte se u vezi sa tim da li je moguće organizovati i karaoke.

Omiljena klopa i sokići

Iako je deci koja su se zaigrala hrana poslednja briga, ipak na dečijim rođendanima se služe njima omiljena jela. Kao što u nekim hotelima postoji dečiji meni, tako i u dečijoj igraonici postoji meni. Deca vole da jedu na dečijim rođendanima upravo što su tu servirane njihove omiljene: mini pice, ćevapi, klub sendviči. Niko ih tu ne tera da jedu brokoli, spanać ili bilo šta što je zelene boje. Nema boljeg žurke od rođendanske u dečijoj igraonici.

Na veb-sajtu Oglasiko informišite se u vezi sa proslavama dečijih rođendana u igraonicama za decu i u vezi sa all-inclusive paketima. Saznajte kako izgledaju slavlja, kakva je animacija na njima i sadržaji koji se nude. Za sledeći dečiji rođendan odaberite neku od dečijih igraonica u vašoj blizini, ili pak neku koja je malo udaljena, ali vas je privukla zbog atraktivnog ambijenta i načina na koji se organizuju slavlja. Ukoliko je vaše dete zainteresovano, odlučite se i za dečiju proslavu u diskoteci sa karaoke žurkom. Izbor mesta gde možete praviti proslavu rođendana veoma je velik. Nemojte samostalno odlučivati i uvek se konsultujte sa detetom. Ipak to je njen ili njegov rođendan.

(Telegraf.rs/M.K.)