Šleper izazvao haos na autoputu, a onda su oni izašli iz auta: Heroji spasili vozača, a oni oduševili region

A. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Printscreen: Instagram/pop_tamburasi_paori

Jedan prevrnuti šleper izazvao je juče prilično veliki haos na autoputu A3 u Hrvatskoj. Kako su potvrdili iz policije, vozač šlepera je povređen u saobraćajnoj nesreći, a pomoć je dobio u pakračkoj bolnici.

Zbog saobraćajne nesreće stvorile su se velike kolone, a u njima je zapeo i tamburaški sastav Paori. Oni su odlučili da se ne živciraju, već su uzeli svoje instrumente, izašli iz vozila i zasvirali. Na Instagramu su objavili i video nastupa.

- Ovolike gužve na autoputu zaslužuju da imaju svoj bećarac! Sviraju vam požeški Paori! Samo polako... Mladenci mogu čekati! - napisali su uz snimak.

Za portal 24 sata rekli su kako su krenuli da sviraju svatove iz Požege za Kutinu i zapeli na autoputu, prenoci Jutarnji.

- Bila je velika gužva pa nam je palo napamet da smislimo bećarac i otpevamo. Taman smo stigli na kraju u svatove, bili smo jako dugo u gužvi. Bojali smo se da nećemo stići, ali sva sreća na kraju smo stigli - rekli su.

Heroji rukometaši

Na mestu nesreće slučajno su naišli i rukometaši Spačve koji su krenuli prema Karlovcu gde je trebalo da odigraju utakmicu. Kad se kamion prevrnuo neposredno ispred njih, momci su odmah priskočili u pomoć unesrećenom vozaču i uspešno ga izvukli iz kamiona.

Iz kluba su na Fejsbuk profilu napisali kako su neki igrači, u želji da pomognu, zadobili povrede po rukama od krhotina stakla.

- Nažalost, utakmica u Karlovcu danas neće biti odigrana. Zbog teške saobraćajne nesreće, koju smo i sami za dlaku izbegli, nismo uspeli na vreme da dođemo do Karlovca. Na otprilike pola puta do Karlovca svedočili smo prevrtanju kamiona direktno ispred nas. Odmah nakon nesreće naši momci su pritrčali u pomoć unesrećenom vozaču, te su rukama i nogama uspeli da probiju staklo i da izvuku vozača iz kamiona, pri čemu su i sami zadobili povrede na rukama od krhotina stakla. Uz to, pružili smo vozaču prvu pomoć, ali zbog dugotrajnog čekanja nismo stigli na vreme zbog utakmice - napisali su iz rukometnog kluba Spačva Vinkovci na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)