Čistili su bakinu kuću nakon njene smrti i pronašli čudno "nasleđe" u zamrzivaču: U porodici je već 84 godine

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Pixabay.com

Porodica u Virdžiniji nedavno je izgubila baku i na red je došlo čišćenje njene kuće. U teškoj situaciji zbog gubitka člana porodice, doživeli su i trenutak veselja jer su na dnu zamrzivača pronašli neobično "porodično nasleđe".

Već su izvadili meso, povrće i ostatke obroka koji se uglavnom mogu pronaći u zamrzivaču, kad su videli keks zamotan u papir s porukom.

Pisalo je: "Keks je napravila gospođa Dara L. Čamb u avgustu 1940. u kući Blankenšipovih".

Unuk Endi Vajsmen rekao je za Newsweek da je porodica u početku bila zadivljena otkrićem, ali su hteli da otkriju zašto ga je baka tako dugo čuvala. Ispostavilo se da ga je verovatno prvi sačuvao njegov praujak.

Bio je u Drugom svetskom ratu, zbog čega misle da je keks potencijalno bio napravljen za njega pre nego što je otišao u rat, a zatim ga je sačuvao kao uspomenu na svoju majku.

Prema tim izračunima, keks je u porodici već 84 godine. Nakon smrti praujaka, neobično nasleđe bilo je prosleđeno njihovoj baki, koja ga je čuvala sledećih 10 godina do smrti.

"Preminula je prošli mesec, upravo je napunila 90 godina. Bio je to lep trenutak opuštenosti u inače stresnoj situaciji. Bilo je smeha i zbunjenosti, uz šale o idejama da ga degustiramo", rekao je  unuk za Newsweek.

Dodaje da nasleđe keksa živi i dalje, trenutno je u zamrzivaču njegovih roditelja, ali pretpostavlja da će ga kasnije preuzeti njegova braća.

(Telegraf.rs/Jutarnji)