Ovu devojku može da ubije najobičniji poljubac: Kako bi se zaštitila uvela je 3 stroga pravila

S. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlada žiteljka Bostona, Karolin Kvej Kvin, pati od teških alergija, kao i hronične bolesti poznate kao sindrom aktivacije mastocita (MCAS).

Reč je o imunološkom poremećaju koji uzrokuje da ćelije pogrešno identifikuju bezopasne supstance kao opasne alergene, što dovodi do burnih reakcija, uključujući oticanje, gušenje, osip, povraćanje, a u najtežim slučajevima anafilaktički šok.

Karolin je vrlo aktivna na društvenim mrežama, gde otkriva detalje iz života, poput namirnica koje sme da konzumira.

“MCAS mi je dijagnostikovan 2017. godine, nakon alergijske reakcije na orašaste plodove, koja je prerasla u ozbiljnu anafilaktičku epizodu”, kazala je.

Kako bi se zaštitila od potencijalno smrtonosnih reakcija postavila je stroga pravila u životu, koja se odnose i na buduće momke.

“Neću dozvoliti da me MCAS obeshrabri, već sam fokusirana na ispunjen i srećan život”.

Karolin izbegava određenu hranu, zatim prašinu, buđ, jake mirise, a ističe da muškarci u njenom životu moraju da poštuju tri važna pravila.

“Ako žele da me poljube ne smeju da konzumiraju nijedan od mojih glavnih alergena, kikiriki, orahe, susam, kivi, senf ili plodove mora. Ovo se odnosi na rok od 24 sata”.

Drugo pravilo podrazumeva da momci ne smeju da jedu ništa tri sata pre poljupca, prenosi New York Post.

“Treće pravilo je da moraju oprati zube pre ljubljenja”.

Ako potencijalni izabranik ne ispoštuje pomenuta pravila, posledice bi mogle biti smrtonosne za devojku.

Srećom, nije imala teže reakcije tokom ljubljenja, osim svraba koji je osećala na jeziku i u ustima.

“Ponekad sam imala crvenilo na licu, ili osećala vrtoglavicu. Da bi ublažila simptome, odmah perem zube ili uzimam medikamente”.

Pomenuta pravila pomogla su da pronađe mladića koji će brinuti o njoj, a njegovo ime je Rajan. Upoznala ga je ovog leta i od tada su nerazdvojni.

Prihvatio je pravila, restrikcije u ishrani i počeo da konzumira iste namirnice da bi poljupci bili bezbedni.

“Dakle, ako želite da proverite da li je neki momak ozbiljno zainteresovan za vas, recite da imate MACS, i sve će odmah biti jasno”, zaključuje Karolin.

(Telegraf.rs)