Koje naočare za sunce su hit ove jeseni u optičarskim radnjama

A. V.
Vreme čitanja: oko 4 min.
Foto: Freepik/lookstudio

Najbolje optičarske radnje prate modne trendove. Sve najnovije što nam dolazi iz centara mode, iz poznatih dizajnerskih kuća, vrlo brzo pojavljuje se i na policama domaćih optičarskih radnji. Kako biste znali da u rukama imate original naočare za sunce, važno je gde ih kupujete u boljim optičarskim radnjama.

Kvalitetne naočare za sunce su mnogo više od trenda i modnog dodatka. Neophodne su nam tokom čitave godine. Istina je da tokom leta ne možemo od njih da se odvojimo, ali u stvari trebaju nam i u drugim sezonama. Nosimo ih kad god je sunčan dan, ali i kad je oblačno ali dnevno svetlo je jako. Neki od nas su navikli da ih imaju u vožnji. Naočare za sunce sa polarizovanim staklima pružaju nam bolji kontrast i zahvaljujući njima bolje vidimo dok vozimo, bilo da sija sunce ili je nebo prekriveno oblacima. Tokom snežnih zimskih dana naočare za sunce nas štite od jakog odsjaja sunca koji se reflektuje na snegu. Na planinama su neophodne, jer bez njih čak možemo povrediti oči usled jakog svetla. To je takozvano snežno slepilo. Bilo kako bilo, treba da imamo bar jedan par kvalitetnih naočara za sunce. Da bismo bili sigurni da smo kupili kvalitetne, najbolje je da ih kupujemo u optičarskoj radnji.

Ipak, pored toga što su potreba, naočare za sunce su i modni detalj. Prija nam da imamo na raspolaganju više modela i da ih kombinujemo sa garderobom. Trendove najlakše možete ispratiti ako posetite neku od optičarskih radnji. Tu su izloženi svi najnoviji modeli poznatih i manje poznatih brendova. Važno je napomenuti da cene najviše zavise o toga o kom brendu je reč i da u optičarskim radnjama možete kupiti i neki jeftiniji model sunčanih naočara koji je istog kvaliteta kao i neki dosta skuplji, ali je brend manje poznat. Najvažnije je da kupujete originale, koji god brend da je u pitanju, a ne loše kopije, jer tako ćete znati da vaše oči imaju adekvatnu zaštitu od štetnog UV zračenja. Jedino u optičarskim radnjama ste sigurni da dobijate kvalitet.

Kada su ženski modeli u pitanju, ove sezone i dalje su u modi manje naočare za sunce. U optičarskim radnjama viđaćete dosta modela koji su četvrtasti ili ovalni, sa debelim okvirima ili sa staklima koja nisu oivičena. Slična moda vladala je devedesetih i dvehiljaditih. Ono što je novo u optikama jeste da se kao najveći modni hit nameću i naočare za sunce koje podsećaju na sportske, zatim veće ovalne u obliku očiju insekta i matriks naočare za sunce, to su modeli skoro identičnog oblika kao oni koje su nosili glavni likovi u hit serijalu Matriks. Lako ćete ih prepoznati.

Muški modeli naočara za sunce koji su ove jeseni u ponudi i koje nude bolje optičarske radnje su takođe manjih dimenzija. U pitanju su klasični svevremenski modeli, koji su više četvrtasti nego ovalni. Izbor je velik, a kako muška moda uvek prati žensku i pošto imamo više uniseks modela, u optičarskim radnjama pronaći ćete i muške naočare za sunce koje su oble, izdužene i podsećaju na sportske. Štaviše, jedan od trendova je i taj da sportske naočare za sunce možete sada nositi svakodnevno kao modni detalj, a ne nužno samo kad se bavite sportom (na priemer, vozite bicikl). Ipak, sportski trend je svojstveniji letu, a jesenji modeli su uvek malo svedeniji i elegantniji.

Ako već imate jedan ili dva para kvalitetnih sunčanih naočara kod kuće, zašto da idete u optičarsku radnju i kupujete nove? Pre svega, praćenje trendova vas podmlađuje. Jedne te iste naočare za sunce i vi sa njima na slikama na društvenim mrežama – vremenom će vam dosaditi. Ako kupite još neki par trendi sunčanih naočara, osećaćete se lepše i zadovoljnije. Sigurno ćete izgledati mlađe. U optičarskim radnjama ima za svakog ponešto. Ukoliko ne možete da izdvojite novac za neki skuplji model, kupite naočare za sunce manje poznatog brenda. Kvalitetna izrada neće izostati, a vi ćete dobiti nove, moderne naočare za sunce, koje vam lepo stoje i dobro štite vaše osetljive oči od štetnog sunčevog zračenja. Takođe, zašto ne biste imali par modela koje kombinujete uz raznu garderobu. Razmislite u kom stilu se najčešće oblačite i koje boje volite da nosite, pa prema tome izaberite naočare u optičarskoj radnji. Za koje god da se odlučite, znajte da u većini optika možete platiti na rate ili dobiti dodatni popust za plaćanje gotovinom. Takođe, u toku su razne sezonske akcije, tako da je najbolje da se direktno u optičarskim radnjama raspitate u vezi sa trenutnim ili predstojećim akcijama. Svi znamo da je jesen vreme kada se organizuju velike kampanje sniženja, tako da može da se desi da pazarite odlične sunčane naočare po povoljnijoj ceni nego što ste mogli da pretpostavite.

Kompletnu ponudu svih boljih optičarskih radnji pogledajte na veb-sajtu Oglasiko gde su svi modeli sunčanih naočara, kao i naočara za vid na jednom mestu. Informišite se o cenama naočara i lokacijama optičarskih radnji. Posetite ih i na licu mesta probajte sve nove modele dok ne nađete naočare koje najbolje pristaju vašem licu. Srećna kupovina!

(Telegraf.rs/PR)