"Možemo li kolima u Beograd?": Hrvatica strahuje zbog tablica, a evo kakve je odgovore dobila

S. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-kolaž: Shutterstock

Jedna Hrvatica se nedavno oglasila u Reddit grupi r/AskSerbia i otkrila da planira posetu Beogradu. Ipak, jedna stvar je brine.

Plaši se da bi neko mogao da “ošteti automobil zbog hrvatskih tablica”, pa je potražila savet na popularnoj društvenoj mreži.

“Zdravo komšije! Moja prijateljica i ja planiramo put u Beograd. Plan je bio sa mojim autom, ali mi je porodica rekla da to nije dobra ideja zbog registarskih oznaka”, napisala je.

Ona dodaje da živi u Zagrebu, ali da ima ličke, odnosno oznake Gospića.

“Kažu mi da zbog ratnih dešavanja na tom području ne bi smela da idem svojim kolima. Pitam se da li je zaista tako?”.

Ubrzo je dobila mnoštvo odgovora, a većina je objasnila da nema razloga za brigu.

Foto: Shutterstock

“Stvarno nemaš problem. Šanse da se nešto desi autu zbog tablica su minimalne, mnogo manje nego u obrnutoj situaciji. Između ostalog u Beogradu ima dosta ljudi iz Gospića i Like tako da slobodno idi, bez brige”, napisala je jedna osoba.

“Nećeš imati probleme. Čak sa GS tablicama možda bolje prođeš, jer je Beograd pun Ličana pa će biti ‘ajde da pomognemo zemljakinji šta god da treba’. Beograd je grad velikog srca, velikih gužvi i dobrog naroda. Dobro došli! Zamenite samo evre u dinare i sve super”, dodala je druga.

“Da ti samo znaš koliko hrvatskih tablica ima po BG-u, šokirala bi se”, istakla je treća osoba.

“Juče sam video ‘ferari’ sa ZG tablicama, tako da veruj mi, ako ti se nešto desi, jednako možeš da sumnjaš da je neki Hrvat to uradio koliko i Srbin”, glasi jedna od poruka.

(Telegraf.rs)