Objavljena nova fotografija letelice koja lebdi nad Kanadom pre nego što je oborena

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Department of National Defence Canada

Posle novoobjavljene slike koja prikazuje NLO koji je oborio američki borbeni avion iznad Kanade 2023. godine sve je više pitanja o objektu koji je lebdeo iznad Jukona.

Zrnasta, mutna slika snimila je „cilindrični“ „sumnjivi balon“ na oko 12 km iznad Kanade u februaru 2023. dana pre nego što je uklonjen, navodi CTVNevs, koji je sliku dobio putem zahteva za informacije od kanadskog Ministarstva za nacionalnu odbranu.

Američki F-22 snimio je objekat, koji je prvi put praćen iznad Aljaske osam dana ranije, 11. februara 2023. godine. Zvaničnici u SAD i Kanadi ponovo su počeli da prate NLO kada je prešao u kanadski vazdušni prostor, a premijer Džastin Trudo je naredio da se obori nešto posle 16:50.

Američki pilot je pogodio objekat raketom AIM 9k.

Objekat u vazduhu koji je ranije opisan kao „mali, metalni balon sa privezanim teretom“ primećen je usred tri druga slučaja u kojima se Severna Amerika bavila neidentifikovanim objektima na nebu.

Između 10. i 12. februara, tri objekta su primećena kako lebde iznad Severne Amerike pre nego što su oborena iznad Aljaske, Jukona i jezera Huron. Svi su bili manji od navodnog kineskog špijunskog balona koji je putovao sa Aljaske preko Sjedinjenih Država pre nego što je oboren iznad Južne Karoline 4. februara 2023. godine.

(Telegraf.rs /New York Post)