Mačak prešao 1.500 km da se vrati kući: Vlasnici nisu verovali kad im je posle 2 meseca pozvonio telefon

Z. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Stotine kilometara i brojne opasnosti na putu nisu zaustavili mačka iz Kalifornije da se vrati kući!

Dvogodišnji mačak Rejnbo izgubio se u junu u Nacionalnom parku Jeloustoun gde se porodica nalazila na kratkom izletu. Vlasnici su mačka, međutim, izgubili iz vida kada je nestao među drvećem. Suzan i Beni Angvijano, vlasnici mačka, tražili su ga bez uspeha četiri dana. Čak su koristili i prirodni zov njegove sestre, mačke Star Džezmin, ali uzalud. Na kraju su napustili nacionalni park razočarani.

Rendžeri su uveravali par da će im javiti ako pronađu njihovog ljubimca, međutim, vreme je prolazilo, a poziva nije bilo, navodi Independent.

Mačak je pronađen na putu ka kući dva meseca kasnije nakon što je prevalio čak skoro 1.500 kilometara od Vajominga do Kalifornije.

- Ugledala sam dve duge kad smo prilikom povratka u Salinas, gde živimo, ulazili u pustinju Nevada. Napravila sam fotografiju i u tom trenutku pomislila da je to neki znak da je naša mačka dobro - prisetila se vlasnica Duge Suzan.

Tako je i bilo. Tri meseca kasnije Angvijanovi su dobili poziv iz skloništa za životinje u Kaliforniji koje je udaljeno od njihovog doma oko tri i po sati vožnje. Rekli su im da je njihov mačak pronađen. Vlasnici su u početku bili sumnjičavi, ali pošto su iz skloništa poslali fotografiju bili su sigurni da je to njihov mačak.

Kada su stigli u Rozvil, koji je udaljen oko 1.500 kilometara od Jeloustouna, definitivno su bili sigurni da je u pitanju njihov ljubimac. Suzan navodi da je odmah zaplakala i da je sa suprugom Benijem dugo grlila njihovog mačka. Rejnbo je čipovan mačak, što je na kraju bilo od ključnog značaja, jer su u skloništu tako mogli da dođu do podataka o vlasnicima.

Mačak je prešao dug put i to ne bez posledica. Njegova težina bila je skoro prepolovljena, a šape su mu bile suve i sa ranama. Rejnbo sada normalno jede i spava i igra se sa svojom sestrom i novim ljubimcem Maksom koju je porodica usvojila da pravi društvo Star Džezmin.

(Telegraf.rs/RTS)