Otac ga je ostavio kad je imao 14 godina: Sada pomaže drugoj deci, a rasplakaćete se kad vidite kako to radi

S. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li se čuli za jutjub kanal “Dad, how do I” (Tata, kako da)? Ako niste, obavezno ga potražite i verujte - oduševićete se.

Pokrenuo ga je Rob Keni (60) koji je privukao pažnju miliona ljudi širom sveta. Na prvi pogled, bavi se jednostavnim životnim veštinama, poput vezivanja kravate, pravljenja kokica, sređivanja bicikla ili otpušavanja kanalizacije, a iza svega se krije dirljiva priča.

Naime, Rob ima tužno iskustvo, jer ga je otac napustio kada je imao 14 godina. Morao je da se preseli kod starijeg brata, jer majka u to vreme nije bila sposobna da brine o njemu zbog problema s alkoholom.

Tokom adolescencije, stanovnik Vašingtona se borio s besom i zbunjenošću zbog odsustva roditelja, ali je obećao sebi da njegovi naslednici neće morati da trpe takvu bol.

Danas je srećno oženjen suprugom Aneli. Zajedno su podigli dvoje dece - sina Kajla (27) i ćerku Kristin (30).

U međuvremenu, Rob je došao na ideju da pokrene jutjub kanal kako bi širim masama, a posebno deci bez roditeljske brige, pružio koristan i praktičan sadržaj.

“Reč je o osnovnim zadacima koji bi svako trebalo da zna”, rekao je.

To su stvari koje deca uče od svojih očeva, pa ne čudi da ga je zajednica prozvala “internet tata”, prenosi New York Post.

“Iskreno, mislim da je postavljen na Zemlju da bude tata”, rekla je njegova ćerka.

Porodica je podržala ideju o pokretanju jutjub kanala tokom pandemije, a Kristin pripisuje veliki uspeh “utešnog tonu” svog oca u mračnim vremenima.

Osim što pomaže ljudima da nauče takozvane lajf hakove, Rob deli životne lekcije i ohrabrujuće reči.

“Postoji mnogo više od toga da budete tata ili mama od popravljanja stvari. Morate da podelite svoje srce sa decom”, savetovao je.

Njegovi snimci dirnuli su srca mnogih korisnika koji su morali samostalno da nauče osnovne životne veštine.

(Telegraf.rs)