Najlepša pauza na putu do odmora: Uz kafe iz prestižne pržionice i arome 100% arabike koje se pamte

B. M.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Promo

Arome belog lešnika, suvog voća i nežan ukus čokolade koja daje kremasto telo - opis je Viva Classic Selection kafe, zbog koje uživanje u omiljenom napitku dobija potpuno novi „oblik“. Poznavaoci zaista kvalitetnog zrna, kažu da ova kafa ima savršenu harmoniju ukusa, zahvaljujući idealnoj mešavini.

Foto: Promo

Svako zrno ima svoju priču…

A kako je nastala ova kafa? Najpre, pažljivo su odabrani uzgajivači kafe i to sa dva potpuno različita kraja sveta - iz Indije i Brazila. A zatim su zrna krenula put Gimoke, jedne od najprestižnijih pržionica na svetu koja se nalazi u Italijanskoj provinciji Lombardija i koja je poznata po svojoj posvećenosti kvalitetu i inovacijama u proizvodnji kafe. U Gimoki se kombinuju tradicionalne metode prženja sa modernom tehnologijom kako bi se osigurao optimalan ukus i aroma. U ovoj pržionici, zrno Classic Selection mešavine prži se nešto kraće, zrna su svetlija a konačni efekat je slabija gorčina u kafi i više ukusa sušenog voća i mlečne čokolade. Ova mešavina od 80% Arabike i 20% Robuste ima puno telo, njena krema ima neodoljiv miris i ukus svetlog lešnika, a prvi gutljaj ostavlja satenski osećaj na nepcima… Ono što ovu kafu izdvaja je i to što je ona Direct Trade proizvod - uz potpunu transparentnost duž čitavog maloprodajnog lanca, Direct Trade (direktna trgovina) znači da tačno znamo odakle dolazi Classic Selection kafa, kako je uzgajana, ko je bere, koje metode se koriste za njenu obradu i zašto je tako ukusna. Direct Trade omogućava i da uzgajivači budu adekvatno plaćeni.

Kafe zbog kojih se pravi pauza više – 100% Arabika

OMV godinama ulaže u kvalitet VIVA kafe. Samo na ovim pumpama u Srbiji, u prodaji su Single Origin kafe koje su 100% Arabika i koje dolaze sa neverovatnih destinacija: putovanje kroz svet kafa jedinstvenog geografskog porekla je krenulo iz Kolumbije, Gvatemala je bila sledeća zemlja iz koje su stizala najkvalitetnija zrna ovog magičnog napitka, dok se sada kupcima na OMV benzinskim stanicama pruža prilika da uživaju u ukusu El Salvador kafe poreklom iz živopisnog Salvadora.

Foto: Promo

El Salvador kafa je jedna od najukusnijih kafa na svetu. Njena zrna potiču iz oblasti u blizini vulkana Kezaltepek – lokacije sa koje dolazi kafa veoma punog ukusa. El Salvador kafa je blago slatka i veoma “glatkog” ukusa, sa niskim nivoom kiselosti i notama lešnika i čokolade.

Za ljubitelje kafe sa aromama, od nedavno su u VIVA cafeima u ponudi i kafe sa tri fantastična ukusa – karamele, pistaća i vanile. Ove specijalne arome dodatno obogaćuju iskustvo uživanja u kafi i pružaju savršen trenutak opuštanja, pre nego što nastavite svoje putovanje.

A uz OMV My Station aplikaciju, za omiljene kafe se dobijaju bonus poeni koje svi korisnici aplikacije mogu da zamene nagrade iz kataloga nagrada. Pored bonus poena, popusta i drugih pogodnosti koje pruža novi program lojalnosti, korisnici koji su preuzeli novu MyStation aplikaciju takođe mogu sakupljati digitalne bonus nalepnice i nakon određenog broja sakupljenih nalepnica uživati u ponudi proizvoda za 1 RSD, među kojima je i kafa. Zato, ako ste krenuli na odmor svoje pauze pravite što češće na nekoj od 64 benzinske stanice u Srbiji i uživajte u neverovatnim ukusima kafa jedinstvenog geografskog porekla ili novoj selekciji klasične, svima već dobro poznate VIVA kafe.

(Telegraf.rs/PR)